Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur

Debuteren met een boek over mijn favoriete fictieve personage was een droom die uitkwam. Nog steeds geniet ik erg van de positieve reacties die ik van lezers krijg en het simpele feit dat mijn boek in de winkels ligt.

Voor wie wil weten waar Mijn vriend Spider-Man precies over gaat, is hier de flaptekst:

De superheld Spider-Man (1962) is over de hele wereld bekend. Over hem verschenen inmiddels duizenden stripverhalen, films, games, animatie- en televisieseries. Journalist Michael Minneboo weet alles van Spider-Man en is al dertig jaar fan.

Naast zijn persoonlijke verslag gaat Michael Minneboo in gesprek met filosoof Ad Verbrugge, rouwdeskundige Daan Westerink, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, fancultuurexpert Linda Duits en stripmaker Steven de Rie. Aan bod komen kwesties als: Welke levenslessen kun je leren van Spider-Man-verhalen? Hoe bieden strips troost? Waarom hebben we in Nederland geen superhelden? Hoe word je een fan? En waarom moest Spider-Man scheiden?

Mijn vriend Spider-Man biedt een persoonlijke en luchtige kijk in de wereld van de fan en een blik achter de schermen bij uitgeverij Marvel. De biografie van Peter Parker en een overzicht van de beste Spider-Man-verhalen ontbreken uiteraard niet.

Kortom, hou je van strips? Hou je van superhelden-films? Ben je zelf ergens fan van? Ben je opgegroeid in de jaren tachtig? Of gewoon nieuwsgierig naar fancultuur? Dan is dit boek voor jou!

Auteur: Michael Minneboo
Uitgeverij SubQ
NUR: 360

Paperback
ISBN: 9789021404035
Prijs: € 19,99

E-book
ISBN: 9789021406053
Prijs: € 11,99

Uitgekomen: 7 juni 2017

Tags: , , ,

15 Responses to “Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur”

 1. […] foto’s over Mijn vriend Spider-Man. Dat vind ik natuurlijk erg tof. Spider-Man is een coole dude en ik schreef een heel boek over hem. […]

 2. […] droeg een mooi T-shirt van de Justice League getekend door Jim Lee. Eelco kocht een exemplaar van Mijn vriend Spider-Man . Een week later kreeg ik dit […]

 3. […] Mijn vriend Spider-Man vertel ik uitgebreid over wat voor impact deze verhaallijn op mij […]

 4. […] ik ergens Mijn vriend Spider-Man signeer, teken ik naast mijn tekst altijd een Spider-Man-hoofdje. Al zijn die lang niet zo […]

 5. […] de jaren tachtig. Toen kocht ik de Juniorpress-comics vaak nog tweedehands bij het Gele Teken. In Mijn vriend Spider-Man vertel ik daar van alles over. Het Gele Teken was voor mij toen hèt adres voor strips en Marvel […]

 6. […] waarom ik dat zo is.) Daarom ben ik ook blij dat ik hem een plekje heb kunnen geven in mijn boek Mijn vriend Spider-Man. Andere favoriete tegenstanders zoals de Hobgoblin en Venom heb ik ook een plek in het boek kunnen […]

 7. […] Mijn vriend Spider-Man vertel ik wat een enorme indruk het tekenwerk van Todd McFarlane indertijd maakte en hoe hij het […]

 8. […] waarom ik dat zo is.) Daarom ben ik ook blij dat ik hem een plekje heb kunnen geven in mijn boek Mijn vriend Spider-Man. Andere favoriete tegenstanders zoals de Hobgoblin en Venom heb ik ook een plek in het boek kunnen […]

 9. […] 21 januari gaf ik een lezing over Mijn vriend Spider-Man in […]

 10. […] een en ander vertel ik hierover in Mijn vriend Spider-Man. Om de nieuwe situatie aan de lezers uit te leggen stond onderstaand overzicht in de […]

 11. […] student Comparative Cultural Analysis en ondergetekende, freelance journalist en auteur van Mijn vriend Spider-Man. Mediawetenschapper Dan Hassler-Forest maakt ook deel uit van ons team en zal zo nu en dan […]

 12. […] lezing gaat natuurlijk over mijn boek Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur. Ik vertel onder andere welke belangrijke levenslessen we van Spider-Man kunnen leren, wat […]

 13. […] op zekere hoogte is dat natuurlijk ook zo. Maar inmiddels weet iedereen op Fakebook wel dat ik Mijn vriend Spider-Man heb geschreven. Door mijn aanwezigheid op Fakebook ben ik als freelance journalist bekender […]

 14. […] strookje heb ik dan ook opgenomen in Mijn vriend Spider-Man om te laten zien dat MJ voor niemand bang […]

 15. […] al is Mijn vriend Spider-Man al meer dan zeven maanden uit, het blijft een kick om mijn eigen boek zo in het wild tegen te […]