Categorie├źn
Spidey's web Strips

Spidey splash!

De spectaculaire splash page van Spider-Man #1 waarin Todd McFarlane de superheld introduceert:


In Mijn vriend Spider-Man vertel ik wat een enorme indruk het tekenwerk van Todd McFarlane indertijd maakte en hoe hij het uiterlijk van Spidey en Mary Jane vernieuwde.

Ik vind het nog steeds erg tof om naar McFarlane’s Spidey-strips te kijken. Mijn smaak is sinds de jaren tachtig echter wel veranderd. Ik hou bij superheldenstrips niet zo van karikaturale tekenstijlen en je zou kunnen zeggen dat McFarlane’s stijl daar wel iets van wegheeft. Misschien dat mijn liefde voor zijn strips dan ook behoorlijk ingegeven is door nostalgie. Als ik ze nu voor het eerst zou zien, zou ik ze wellicht anders beoordelen. Maar dat soort dingen zijn moeilijk te bepalen, want ik ken de tekeningen immers al 30 jaar.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.