Categorieën
Minneboo leest Strips

Spider-Man-lezing op het Spreekbotenfestival

Zaterdagavond 3 februari geef ik een lezing op het Spreekbotenfestival in Leeuwarden. Het festival wordt georganiseerd door stichting Explore the North.

Mijn lezing vindt plaats op een van de rondvaartboten in De Koperen Tuin, gelegen in Stadspark De Prinsentuin. Aanvang 20 uur. Ik zal ongeveer een half uur spreken, daarna is er tijd voor een Q&A en verkoop ik nog wat boeken als mensen die willen hebben.

De lezing gaat natuurlijk over mijn boek Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur. Ik vertel onder andere welke belangrijke levenslessen we van Spider-Man kunnen leren, wat Spider-Man de beste fictiefiguur ooit maakt en ik laat enkele toffe fragmenten zien.

Op de site van de organisatie staat het volgende over zaterdagavond:

Zaterdagavond kun je luisteren naar de spreekbeurten van tientallen gepassioneerde Friezen en andere fanaten over hun bijzondere fascinaties. Je kunt je verdiepen in ‘Blind vertrouwen op mijn geleidehond’, een spreekbeurt door Hilda Snippe (en haar hond!), ‘De ontmoeting met de 100-jarige Bunny’ door Jacco de Boer, de wondere wereld van popfotograaf Nick Helderman of luister naar Ilja Nieuwland, een Fries fundamentalist met een dinosaurussenobsessie. Je loopt van boot naar boot, door de sfeervol verlichte Prinsentuin, om je te laten inspireren door 30 minuten durende spreekbeurten van bekende en onbekende sprekers, waarmee je zelf ook in gesprek kunt gaan. Michael Minneboo laat in een spreekbeurt over zijn boek Mijn vriend Spider-Man onder andere zien welke levenslessen we kunnen opsteken van de Spider-Man. Michael weet alles van Spider-Man en is al dertig jaar fan. Nanne Nauta is één van de Grote Drie flarfdichters van Nederland, en ja: flarfpoëzie is een bestaand genre binnen de Nederlandse literatuur. Raoul de Jong neemt het publiek mee in zijn boek ‘Manifest voor de Dromer’. Het gaat best goed met ons, maar daar hebben we het eigenlijk nooit over. Hoe komt dat?

Dit is slechts een tipje van de sluier: er zijn nog veel meer bijzondere, boeiende, rare en/of ontroerende onderwerpen te ontdekken tijdens het Spreekbotenfestival.

Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad van Europa.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Spider-Man-lezing op het Spreekbotenfestival”

Hee Michael kijk je eigenlijk ook uit naar de nieuwe Venom film? Eerlijk gezegd Spiderman interesseert me heel weinig, maar Venom film met ook nog Tom Hardy als Venom ja dat lijkt me echt geweldig. 🙂
Hopelijk wordt het een betere Venom dan Spiderman 3, maar dat is niet zo moeilijk…..

@Jeroen: Haha, nee dat is niet zo moeilijk inderdaad. Ik vind het wel jammer dat ze Venom en Spider-Man loskopelen. Voor zover ik weet zit Spidey niet in de film namelijk. Dat betekent dat ze dus zijn oorsprong flink veranderen en als purist ben ik daar geen fan van.

Maar hoe kun je nu Venom leuk vinden zonder dat Spidey je boeit?! 🙂

Ah zo goed ken ik Venom ook weer niet, ik heb er geen comics van 😉
Ik vind hem wel interessanter dan Spidey, dat heeft wellicht te maken met het feit dat het een anti held is. En hij ziet er veel toffer uit natuurlijk 😀
Comics zoals Faust Love Of The Damned, Spawn, Lobo enz. zijn ook meer mijn ding 😉

Reacties zijn gesloten.