Geeky Dingen #1: The Last Jedi is genderwaanzin

De eerste afleveringen van de nieuwe podcast Geeky Dingen is een feit. Waar het over gaat? Geeky dingen natuurlijk! In dit geval The Last Jedi.

De podcast wordt gemaakt door advocaat Sidney Smeets, sociaal wetenschapper Linda Duits, Thom Aalmoes, student Comparative Cultural Analysis en ondergetekende, freelance journalist en auteur van Mijn vriend Spider-Man. Mediawetenschapper Dan Hassler-Forest maakt ook deel uit van ons team en zal zo nu en dan aanschuiven om zijn licht te werpen op geeky zaken.

Duits en Hassler-Forest heb ik geïnterviewd voor mijn boek. Daar kennen we elkaar dus van. Het idee van de podcast kwam echter van Smeets, een gepassioneerde geek die vaak comic cons bezoekt en locaties uit bijvoorbeeld de laatste Star Wars-film.

Links boven: Linda, Sidney, Michael (ja, die gast die zo nodig weer moet fake webschieten) en Thom.

Voordat je denkt: die Minneboo klinkt vager dan anders. Dat klopt! Tijdens de opnames ging niet alles vlekkeloos en mijn geluidspoor is per ongeluk gewist. Gelukkig wist technicus Thom er toch nog wat goeds van te maken. De volgende podcast gaat het vast beter.

Volg Geeky Dingen op Soundcloud of via Twitter. We hebben zelfs een fakebookpagina. Al gaat iedereen natuurlijk binnenkort van fakebook af.

Next
We maken iedere twee weken een aflevering. De volgende komt dus 13 februari online. Dan hebben we het over Black Panther en de eerdere Marvel-films.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.