Stan Lee spreekt Oscarcommissie toe

Stan – the man – Lee, bedenker en cocreator van een ontelbare hoeveelheid  Marvel-helden als Spiderman, The Fantastic Four en de Hulk, voert een pleidooi voor een nieuwe categorie bij de Oscars, namelijk voor de cameorol.

Cameo-acteurs zijn meestal maar kort in beeld, maar vaak toch herkenbaar omdat het bekende koppen zijn.  Alfred Hitchcock zorgde ervoor dat hij altijd even in beeld was in zijn films. Het was zijn handelsmerk. In zijn latere films kwam Hitcock meestal in de eerste minuten al op omdat mensen het van hem verwachtten en het zoeken naar Hitchcocks bekende profiel anders te veel af zou leiden van het verhaal.

Wegwijzer voor ruimtewezens
Lee is zelf een van de ongekroonde koningen van de cameorollen. In bijna alle verfilmingen van Marvel-strips komt hij wel even langs, als een Hitchcock van de superheldenfilms.Lee speelde in de film Mallrats (Kevin Smith) zichzelf en deed dat overigens heel verdienstelijk.

In zijn nieuwe creatie, Super Seven, heeft Lee voor zichzelf een hoofdrol gereserveerd. Maar het gaat dan ook om een optreden als stripfiguur. In de strip en animatieserie gaat Lee zeven buitenaardse wezens die op aarde zijn gecrasht, wegwijs maken.

Maar deze week, met de aankomende Oscars in het vooruitzicht, breekt de schijnbaar onvermoeibare Lee een lans voor de cameospeler: ‘You can take the actors out of a movie and it still works. You can’t cut the cameo without killing the flick!’ Nuff Said!

Stan Lee’s Oscar Campaign from Stan Lee

Via SuperheroHype.com

Hier een montage van Stan Lee’s superheldenoptredens.

Tags: , , , ,

7 Responses to “Stan Lee spreekt Oscarcommissie toe”

 1. Devid says:

  Cameorolletjes zijn soms inderdaad wel kijkwaardig, maar om het
  echt te belonen met een oscar… Toch wel een beetje twijfels daarbij.
  Er zijn trouwens ook al zovele categorieën…

  Maar eigenlijk, waarom ook al niet. Het toont je kunnen, een goede kort maar
  krachtige invalbeurt is niet voor iedereen weggelegd.

  • Nou maakt Stan Lee natuurlijk een grapje – grappenmaker als ie is – maar eigenlijk denk ik: waarom ook niet, inderdaad. Er zijn zoveel categorieën bij de Oscars, deze kan er ook nog wel bij. Hoewel het eerder zou passen bij de MTV Movie Awards 🙂

 2. Tom says:

  Altijd lachen met die vent.

 3. mattt says:

  Ha ja ik ben voor, kan Bruce (Campbell) ook es eindelijk zo’n beeldje winnen (:

  • Ha!Ha! Ja, Campbell is die andere ongekroonde koning van de cameo’s. 🙂

   Wie zou er eigenlijk nog meer in aanmerking komen voor zo’n Oscar?