Categorieƫn
Boeken Spidey's web Strips

Spider-Man en Marten Toonder

De Drvkkery is een cultureel ontmoetingspunt in Middelburg, waar boeken, muziek, kunst, film, lekker eten en nieuwe media samenkomen.

Je kunt er ook mijn boek Mijn vriend Spider-Man kopen:

Blogvriend en bekende Middelburger Edwin Mijnsbergen bestelde er een exemplaar en nu liggen er meteen een paar. Altijd fijn als vrienden je op die manier een handje willen helpen. En heel welkom, want zoals ik al eerder schreef, als debutant ben je afhankelijk van de gunfactor.

Wie daar veel minder last van heeft, is de schrijver van het boek naast het mijne: wijlen Marten Toonder. Iedereen kent hem natuurlijk als geestelijk vader en tekenaar van Heer Bommel en Tom Poes, en nog enkele andere reeksen. Ook kennen we hem als een schrijver die de Nederlandse taal verrijkt heeft. Toonder heeft een enorme reputatie als schrijver en is dus niet afhankelijk meer van zoiets als de gunfactor.

Van Toonder kwam recent zo maar een teruggevonden detectiveverhaal uit bij uitgeverijĀ  Personalia: Tim McNab zoekt kopij. Toonder (1912 – 2005) schreef dit verhaal in 1937. Het werd recent ontdekt ik de archieven van het Letterkundig Museum. De fraaie omslagillustratie van het boek is ook van Toonder, de vormgeving van Peter Beemsterboer.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.