Categorieën
Spidey's web Strips

Spidey bij MovieInsiders

Vanwege mijn boek Mijn vriend Spider-Man was ik laatst te gast bij de podcast MovieInsiders.

Deze podcast bestaat alweer sinds 2008, dus de twee filmkenners Gudo en John gaan lang mee in de Nederlandse podcastwereld. Hulde. Ik sprak met Gudo. John kon er helaas niet bij zijn. Volgens mij is het een leuk gesprek geworden, maar luister en oordeel vooral zelf:

Wéér een Spider-Man in de bioscoop? Tijd om Peter Parkers populariteit eens onder de loep te nemen en wel met zijn beste kameraad en grootste bewonderaar. Deze stripdeskundige, Michael Minneboo, schreef met Mijn Vriend Spider-Man zelfs een heel boek over zijn geliefde Marvelheld. Een discussie over fancultuur, obsessie en natuurlijk de film: Homecoming.

00:00 Introductie
03:34 Spider-Man Quiz
10:01 Michael Minneboo’s Vriend Spider-Man en de fancultuur
33:17 Recensie: Spider-Man Homecoming
55:35 Vooruitblik en Filmmuziek: Spider-Man Homecoming (componist Michael Giacchino)

Mocht je de ingesloten podcast niet zien hier, check hem dan op Soundcloud.

Inmiddels ben ik bij vier podcasts te gast geweest. Allemaal waren dat leuke ervaringen. Een podcast opnemen is namelijk veel meer ontspannen dan live radio, want de podcasters monteren de opname nog wat voor uitzending. Gudo heeft mij wijselijk op sommige punten dus kort gehouden.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.