Categorieën
Film Media

Kaartenhuis

Vrijdagavond de laatste aflevering gezien van House of Cards. We hebben dit vijfde seizoen in zo’n twee weken gekeken.

House of Cards kon me toch minder boeien dan de voorgaande seizoenen. Misschien komt het omdat het alweer lang geleden was dat ik de serie zag en veel van het voorgaande was vergeten. Veel verwijzingen naar eerdere afleveringen ontgingen mij dus. Pas bij aflevering vijf of zes zat ik er weer een beetje in.

Maar toch kon de plot van deze reeks nieuwe afleveringen me minder boeien. Alles kabbelt maar een beetje voort, zonder dat het nu echt veel indruk maakt. Misschien komt dat ook wel omdat er in onze realiteit nog een grotere gek in het Witte Huis zit dan de personages in deze serie zijn. Ik ben de Amerikaanse politiek daardoor behoorlijk beu.

Nog ergerlijker vind ik dat Claire Underwood nu ook door de vierde muur breekt en de kijker aanspreekt. Dat betekent waarschijnlijk dat zij de hoofdrolspeler is geworden van de serie, maar maakt alles nog eens minder realistisch.

IJskoningin en ijscoman.

En ik heb een probleem met Robin Wright. Ik vind het een vervelende actrice om in actie te moeten zien. Ze speelt Claire Underwood zo onderkoeld, dat ze net zo statisch acteert als een koelkast. In Wonder Woman overtuigde ze ook niet echt. Ze zet geen levende personages neer, hoogstens een sim. Heel vervelend.

Hoe dan ook, door zoveel House of Cards in een korte tijd te kijken, zat de afgelopen dagen constant de begintune in mijn hoofd. Als een oorworm genesteld in mijn oren hoorde ik telkens deze tune in mijn hoofd…

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Kaartenhuis”

Ben ik even blij dat je geen spoilers lost. Op heden moet ik er nog 2 bekijken.
Ik volg je er in dat het allemaal minder boeiend is. Na een jaar Trump laat niets je nog verrassen.
De goddelijke Robin Wright dan zo aanvallen doet pijn. Natuurlijk speelt ze een onderkoelde carrierebitch. Maar je merkt dat er hier en daar barsten in het harnas komen.

Als ik echte spoliers had gehad had ik je gewaarschuwd, Axel 🙂 Ik zag je opmerking over Robin Wright al voorbij komen bij de recensie over Wonder Woman. Kun je mij uitleggen wat je zo fascinneert aan haar? Misschien heb ik iets gemist….

Smaken verschillen uiteraard, maar ze is een “streling voor het oog” en, hoe ridicuul dit ook klinkt, sinds The Princes Bride heeft Princess Buttercup een speciale plaats in mijn hart. Ze kan me krijgen, zoals ze zeggen. Bovendien is ze een goede actrice.
In House Of Cards speelt ze haar rol perfect. Je kunt haar gewoon niet inschatten. Koel, berekend, medogenloos en hard doet ze niet onder voor hem. In dit laatste seizoen merk je de tweedstrijd. Ze voelt dat het pad naar het presidentschap openligt als ze haar man laat vallen, maar anderzijds beseft ze dat het hart wat wil.

@Axel: Laten we het er inderdaad maar ophouden dat smaken verschillen. Ik zie namelijk geen verschil in hoe ze Claire Underwood gestalte geeft of hoe ze in Wonder Woman speelt. Sommige acteurs liggen je wel, anderen niet.
Maar blij dat jij je met haar acteerwerk vermaakt 🙂

Reacties zijn gesloten.