Categorieën
Minneboo leest Spidey's web Strips

Ben Reilly

Om de problemen van de buitenwereld weer even te negeren, besloot ik deze week een stapel oude Spider-Man comics te kopen, namelijk de eerste vier trade paperbacks van The Complete Ben Reilly Epic.

Misschien weet je al dat halverwege de jaren negentig Peter Parker een tijdje werd vervangen door Ben Reilly. Reilly leek eerst Peters kloon te zijn, daarna bleek Peter juist Reilly’s kloon te zijn. Hij verhuisde met Mary Jane naar Portland in Oregon om zijn carrière in de wetenschap voort te zetten. MJ was toen zwanger van Peter en ze waren van plan om hun gezinnetje te stichten en een normaal leven te leiden. Omdat Peter toen ook zijn spinnenkrachten kwijt was, ging dat ook makkelijker.

Wie nu hoofdpijn begint te krijgen, heeft de Clone Saga destijds waarschijnlijk gelezen. Het was niet een beste tijd voor Spider-Man, maar omdat ik de Clone Saga kort in mijn boek Mijn vriend Spider-Man behandel, kan het geen kwaad om mij nu wat meer in het leven van Ben Reilly te verdiepen. Dat ga ik de komende dagen dus doen door lekker op de bank te zitten en deze dikke bundels te lezen. (Ja, ja, schrijven is offers brengen, hoor ik mijn uitgever al denken!)

Overigens ben ik me ervan bewust dat Reilly tegenwoordig weer terug is in het leven van Peter Parker, maar omdat die comics nog steeds door Dan Slott worden geschreven. lees ik die niet.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

6 reacties op “Ben Reilly”

De covers zien er ook redelijk crappy uit, maar als ik een beetje tussen de regels lees komt dat dan wel weer overeen met de inhoud…

Jazeker. Veel tekenwerk was toen ondermaats. Geen idee wat ze bij Marvel in hoofd haalden om deze prutsers in te huren. Misschien waren ze allemaal aan nieuwe brillen toe daar. Moet wel zeggen dat er toen enkele visuele trends waren in de comicindustrie die de strips niet ten goede komen.

[…] en nadat ik flink met de stofzuiger in de weer was geweest, ben ik eens diep in de geschiedenis van Ben Reilly gedoken. Het merendeel van de tijd heb ik dus lekker zitten lezen op de bank, kopjes koffie erbij, […]

Reacties zijn gesloten.