Categorieën
Fotoblog

Gezien: Unseen Photo Fair

 Foto: Linda.

Zondag samen met Linda de Unseen Photo Fair bezocht en een zeer divers aanbod aan fotografie gezien. De expositie is bedoeld om fotografen aan het publiek voor te stellen, maar bovenal om kopers voor het werk te vinden. Er hing niet iets tussen wat ik graag aan mijn muur wilde hebben, al kreeg ik van al die afbeeldingen en visies op de wereld wel zelf zin om foto’s te maken.

Behalve geëxposeerde foto’s kon je er ook documentaires kijken over fotografen. Ik vond die over Bill Cunningham, die al sinds de jaren zestig de mode op straat fotografeerd. Fascinerende man, maar ook een beetje droevig: iemand die voor zijn werk leeft. Dat levert hem een prachtig oeuvre op maar ook een gebrek aan sociaal leven en liefde:

Zapp Magazine presents Bill Cunningham: New York (director Richard Press – 2010 84 min) 


Richard Press’ fascinating documentary about the famed photographer
Bill Cunningham took ten years to make, “eight years to convince Bill
and two to shoot and edit the film”. Eighty-year-(and more)-old Bill
Cunningham is a reluctant fashion legend; he’s cycled around New York on
his worn-out bicycle for years, documenting street fashion for over
half a century. Vogue editor Anna Wintour once famously said “We all get
dressed for Bill”.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Gezien: Unseen Photo Fair”

Ik was er zaterdag ook even, maar heb me toen beperkt tot de buitenkunst. Ik vind een kunstenaar die leeft voor zijn kunst persoonlijk trouwens niet droevig. Het is een mooie levensvervulling. Bij liefde verrijk je het leven van een persoon, bij kunst het leven van velen.

Reacties zijn gesloten.