Categorieƫn
Bloggen

Blogvraag #4

Illustratie: Emma Ringelberg

Na zes jaar bloggen is het tijd om mezelf en mede-bloggers wat vragen te stellen over het hoe en waarom van bloggen. Wat is jouw antwoord op deze kwestie?

Voor wie blog je? (Heb je een specifiek publiek voor ogen?)

Ik blog voor een divers publiek. Aangezien ik als freelancer veel over strips schrijf, blog ik ook veel over het beeldverhaal. Een deel van mijn publiek bestaat dan ook uit stripliefhebbers en stripmakers. Daarnaast krijg ik veel bloggers over de vloer en mensen die met media bezig zijn (social, nieuwe en andere vormen van media.) Maar ook vrienden weten mij online te vinden. En niet te vergeten: (potentiƫle) opdrachtgevers! En verdwaalde googlers.

Eigenlijk schrijf ik ieder blog dat onder een specifiek thema gaat voor de daarbij horende doelgroep.

Maar goed, voor wie blog jij? En heb je een specifiek publiek voor ogen?

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Blogvraag #4”

Ik blog voor wie me weet te vinden. Ik doe het dus zonder doelgroep, zonder marketing plan, zonder targets, zonder projectplan, zonder verdienmodel en zonder business plan.

Leuke vraag die me meteen aan mezelf antwoord doet geven, dus waarom niet hier? Voor mezelf in de eerste plaats! Zoals ik ook wel eens zin heb om een schilderij te maken. Of iemand het mooi vindt, dat doet er dan niet toe, al is het best leuk als mensen het mooi vinden. Maar daar gaat het me niet om. Die vrijheid wil ik hebben.
Het bloggen is voor mij vooral delen, maar het is begonnen als mijn ruimte innemen, durven zijn wie ik ben, durven zeggen wat ik te zeggen heb. Zonder schroom.
In het begin moest ik daarvoor wat hobbels overwinnen, bepaalde “critici” volgden me op de voet om het – voor mijn gevoel – af te keuren. Sommigen bleken me te volgen omdat ze wilden weten waar ik mee bezig was, of hoe het met me ging! Daar was het niet voor bedoeld!
Voor mensen die inspiratie halen uit mijn stukjes of die gevoed willen worden met… ja wat? Met kracht, vrijheid, jezelf zijn, alles wat daartoe bijdraagt. Soms heb ik bepaalde mensen of situaties voor ogen als ik erover schrijf. Maar… grappig genoeg reageren er dan weer anderen op. Het is vooral iets willen delen, maar met wie, dat laat ik dus open en vrij!

Bloggen doe ik liefst voor mezelf, het is immers een tijdsbeeld van wie ik nu ben. Ik heb dus geen doelstellingen, geen strategie, geen plannen voor ogen. Op mijn andere blog: http://www.iblogbuddy.nl/ blog ik voor de blogcommunity. En dat is ook heel leuk om te doen…

Reacties zijn gesloten.