Categorieën
Media

Sherlock is weer terug

Vanavond om 21:30 op BBC: de tweede aflevering van het tweede seizoen van Sherlock. Wederom drie telefilms rondom de moderne versie van Sherlock Holmes. Eerder schreef ik al een blogpost over deze boeiende, snelle en intrigerende update.

Het eerste seizoen eindigde met een enorme cliffhanger waarin Moriarty en Holmes tegenover elkaar stonden bij een zwembad. Holmes richtte zijn pistool op een bom en dreigde zijn tegenstander, zichzelf en Dr. Watson op te blazen. Het tweede seizoen begon precies op dit moment. Nu zit er ruim een jaar tussen de twee afleveringen en ik dacht me te kunnen herinneren dat Holmes de bom had laten ontploffen. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Soms speelt het geheugen rare spelletjes.

‘If you have what you say you have, I’ll make you rich. If not I’ll make you into shoes.’ – James Moriarty.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Sherlock is weer terug”

Ik heb het eerste seizoen ergens opgeslagen maar nog nooit gekeken. Het begint nu wel te jeuken wanneer ik dit lees. Maar de tijd, de tijd…

Goh, leuk zo’n tip. Maar had je niet even voor deel 1 van seizoen 2 kunnen tippen. 🙂 Kijk jij overigens veel naar de BBC? Ik nauwelijks. Tot ik deze week ineens op het idee kwam de driedelige serie Public Enemies op te nemen. Heb net deel 1 gezien en ben tot de conclusie gekomen toch wat vaker naar de BBC te willen kijken.

De timing had wel iets beter gekund inderdaad. 🙂 Gelukkig is de eerste aflevering van seizoen 2 (en het eerste seizoen vast ook) gemakkelijk te downloaden.

Je hoeft niet te proberen deze terug te kijken via de BBC iPlayer helaas, want als je ip-adres aangeeft dat je buiten de UK woont, dan werkt hij niet. Iets wat mij mateloos irriteert overigens, maar goed, men wil nu eenmaal graag het internet lekker begrenzen. Het zal wel met copyrights en foreign sales te maken hebben.

Ik kijk eigenlijk best veel naar de BBC. Ik hou van series als Dr. Who en Sherlock. Ook kijk ik geregeld films bij ze: geen reclame, aardig aanbod. De Nederlandse televisie kan me steeds minder bekoren. Ik ben de hoofden van BN’ers zat en ook het merendeel van de programma’s sluit niet bij mijn smaak aan.

Public Enemies ken ik overigens nog niet, maar klinkt als een interessante tip, dus bedankt!

ik heb de 1e ook gemist… damn! de tweede heb ik opgenomen maar eerst even de eerste downloaden. heb jij ergens kunnen vinden of de KRO het ook weer gaat uitzenden? (vraag ik namens mijn moeder o.a…. 🙂 )

Alles is gelukkig makkelijk te downloaden, dus je kunt de gemiste aflveringen van Sherlock nog inhalen. Ze komen ongetwijfeld ook wel weer bij de KRO op de buis onder het label KRO’s Detective, maar wanneer weet ik niet.

Ik heb de nieuwe met Robert Downey Jr. nog niet gezien. Vond de eerste een beetje, euh, te hip. Niet slecht hoor, maar wel wat te cool. Toch ga ik deze nog wel kijken, want ben een Downey Jr. fan for sure.

Reacties zijn gesloten.