Categorieën
Fotoblog

Walter van Beirendonck

In het Modemuseum in Antwerpen heb ik samen met Linda de tentoonstelling over Walter van Beirendonck bezocht. Van Beirendonck bouwde de afgelopen drie decennia een indrukwekkende internationale carrière op. Hij geldt als het buitenbeentje van de Antwerpse mode en werd vooral bekend door zijn kleurrijke collecties, zijn eigen kijk op schoonheid, zijn spectaculaire defilés en de maatschappelijke thema’s die hij in zijn ontwerpen aansnijdt.  Zie voor meer info de site van het Modemuseum.

Sexclown, 2008. gebreide katoenen jurk geïnspireerd op een boerka met een monsterlijk gezicht, latex bolero met handschoenen, houten sandalen. Dat je het even weet.

Van Beirendocks speeltjes en inspratiebronnen zijn ook te zien. Darth Vader is een van die inspiratiebronnen.

Hij ontwierp ook de kleding voor U2 tijdens de PopMart periode.

Ohhhhhh.

Zelf ben ik niet zo van de fashion. Maar dat is het leuke aan een vriendinnetje die dat wel interessant vindt, zo zie ik nog eens dingen waar ik normaliter nooit naar zou kijken. Inspirerend vind ik dat.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.