Categorieën
Film

Elvis 34 jaar dood, maar op het scherm springlevend

Vandaag, 34 jaar geleden overleed Elvis Presley. Dat kun je herdenken door zijn platen weer te draaien of, godbetert, een van de musicals waarin hij speelt in de dvd-speler te stoppen. Je kunt echter ook voor Bubba Ho-Tep kiezen.

Een van de beste films over The King is Bubba Ho-Tep. Hierin speelt Bruce Campbell, B-acteur extra-ordinaire, Elvis Presley op leeftijd. Hij heeft ooit van plaats gewisseld met een Elvis-imitator en slijt zijn oude dag in een bejaardentehuis waar niemand natuurlijk gelooft dat hij werkelijk de King of Rock-‘n-roll is. Maar wij weten wel beter. Zijn beste vriend is een zwarte bejaarde die beweert John F. Kennedy te zijn. Nog niet gek genoeg voor je? Er waart ook een eeuwenoude mummie door het huis die zich tegoed doet aan de zielen van de bejaarden.
JFK en Elvis zijn de enige die hun huisgenoten het vege lijf kunnen redden en nemen het op tegen Bubba Ho-Tep.

Bekijk hier een compilatie van scènes waarin Campbell dik aangezet en zeer vermakelijk een Elvis op zijn oude dag speelt.

Wie serieus van het talent van Elvis wil genieten, kan het beste de documentaire Elvis: That’s the way it is opzetten. Prachtige concertregistraties afgewisseld met scènes van Elvis on the road en in de repetitieruimte. Toen de film gemaakt werd, was Elvis nog in goede vorm. Snel daarna kwam hij terecht in de neerwaartse spiraal die leidde tot overgewicht, overmatig drugsgebruik en uiteindelijk zijn dood.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Elvis 34 jaar dood, maar op het scherm springlevend”

Elvis, Beatles en Theo van Gogh. Volgens mij ben je in een nostalgische bui, dat je drie blogposts achter elkaar op een bepaalde manier terugblikt op dat wat eens was. Leuke stukken trouwens. Deze horrorfilm over Elvis kende ik niet. Dank voor de tip.

Je zou het bijna gaan denken, Jeroen, maar het is puur toeval dat ik deze blogposts achter elkaar heb gepubliceerd. Het boek over The Beatles stond al klaar om geblogd te worden, ik reed toevallig maandag langs het monument voor Van Gogh die deze overpeinzing bij me losmaakte en ik probeer ieder jaar op Elvis zijn sterfdag iets te bloggen. Wel leuk dat door het toeval zo het thema van nostalgie gesuggereerd wordt.

Ben benieuwd naar wat je van Bubba Ho-Tep vindt.

Reacties zijn gesloten.