Categorieën
Bloggen

Geen Bloggie Award: De uitslag

De deadline is verstreken, de uitslag van de Geen Bloggie Award is bekend. Tot ons grote genoegen zijn er aardig wat mensen die hun favoriete drie weblogs hebben ingevuld. Sommigen zelfs met een korte doch duidelijke motivatie. Het resultaat is een interessante lijst met blogs met een paar voor ons onbekende en verrassende titels. Iedereen die de moeite heeft genomen om zijn favoriete top drie door te geven wordt dus hartelijk bedankt!Van een echte winnaar is echter geen sprake. Er waren uiteindelijk vier blogs die meerdere keren genoemd werden, dus die zijn als eerste opgenomen in deze alternatieve bloglijst. Het was ons echter ook niet om een winnaar te doen – het is onzin te pretenderen om het beste weblog van Nederland te kunnen selecteren. Smaken en voorkeuren verschillen. Daarbij bepaal je als lezer zelf wel wat je goed vindt en waar je graag terugkomt.Wat we wilden bereiken met deze actie is tot een alternatief bloglijstje komen. Een alternatief voor de Dutch Bloggies, met een dikke knipoog uiteraard. (Die niet door iedereen als zodanig gezien werd, maar goed: azijnplassers zitten er altijd tussen.) Het is inmiddels traditie dat er ten tijde van de DB’s een alternatieve actie wordt opgezet vooral omdat veel mensen zich niet kunnen vinden in de gang van zaken van een jury en de willekeur die een verkiezing met zich meebrengt.Onderstaande lijst is niet heilig en onderhevig aan willekeur. Er zitten bijvoorbeeld drie blogs tussen over Den Haag, wat waarschijnlijk alles met Blog-Art te maken heeft. Ongetwijfeld hebben sommige mensen blogs van hun vrienden opgegeven. Logisch, want je houdt de blogs van je vrienden doorgaans in de gaten. De lijst bevat tot ons genoegen veel blogs van particulieren, van de bloggers die uit inspiratie, noodzaak of creatieve aspiraties het keyboard onder de vingers in actie laten komen.Genoeg gedraald. Hier komt de lijst. Veel plezier ermee. Deze blogs werden twee keer genoemd:
http://www.haagsallerlei.nl
http://disfunctionelehuismoeder.skynetblogs.be/
http://www.met-k.com/
http://zichtbarezaken.web-log.nlEn verder:
http://denhaagblog.blogspot.com/
http://haagsche.web-log.nl/
http://utrechts.web-log.nl/mijn_weblog/
http://zilvervisjes.web-log.nl/zilvervisjes/
http://mattus.web-log.nl/vibe_visual_brand_experie/
http://www.bijlbrand.nl/
http://www.frankoverlast.nl/
http://www.zinzy.org/
http://willemijndicke.nl/
http://twitter.com/verhaal140
http://twitter.com/ananninga
http://thehuntforthelittleredcar.wordpress.com/
http://martinemussies.nl/wp/
http://pattycular.com/
http://douchegordijn.net/ik/
http://laurarenes.web-log.nl/
http://lesbopinie.wordpress.com/
http://sakuraimogenyakarin.wordpress.com/
http://bankhanger.blogspot.com
http://Mikz.net/log
http://www.arnoudboer.nl
http://www.hetmeisjedatopdinsdaghetbierschenkt.nl/
http://hetlevenleertvanzelf.wordpress.com/
http://www.niceandimportant.com/
http://koekjesfabriek.com/
http://www.deavonturenvantim.nl
http://elswhere.org/
http://stroomopwaarts.com/
http://bw14.net/
http://maaikesblog.web-log.nl/
http://www.mirre.nl.nu
http;//www.keekstar.nl
http://www.0103.org/
http://teletekstisdood.blogspot.com/
http://barcelonaaaaa.wordpress.com/
http://www.debbiegesthuizen.nl/
http://eventbranche.blogs.com/eventbranche_weblog/
http://www.retecool.com
http://www.zapruder.nl
http://www.geenstijl.nl
http://www.rethinkingmedia.nl
http://www.lifehacking.nl
http://www.doyouknowflo.nl
http://www.zbdigitaal.nl/
http://www.jeroenmirck.nl/
http://www.mikeswebs.blogspot.com/
http://www.ditismarsmania.blogspot.com/
http://strangemessenger.web-log.nl/
http://www.tv-willemijn.nl/Wie vandaag tevergeefs op Mike’s kwam in de hoop op een nieuwe webisode, moet ik even teleurstellen. Webisode 7 staat gepland voor volgende week maandag.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

25 reacties op “Geen Bloggie Award: De uitslag”

Yess, ik sta er weer niet bij. Het wordt tijd voor de 'hoe kan ik zolang mogelijk uit awardlijstjes blijven'.
Lijkt me veel spannender 😉

Geweldig idee Josephine: een underground lijst met blogs die op geen enkele andere lijst staan. Zodra je blog op een lijstje verschijnt wordt je meteen van de underground lijst verwijderd. Zo blijft het exclusief 🙂

Wat een belachelijke actie dit. Maar goed, dat is één ding. Maar het valt me helemaal tegen dat jullie dan ook écht de "winnaars" opsommen. Doe dat juist NIET! Hiermee ontkracht je het hele belachelijke idee!

@Mennomail: Ik snap niet waar je je zo druk om maakt. Het hele doel van deze actie was tot een bloglijst te komen en die publiceren we. Sommige mensen zijn vaker door mensen genoemd als favoriet, dus die dat melden we even extra. Daarmee wordt er in mijn ogen niets ontkracht.

Het ging de organisatoren om blogs met een persoonlijke signatuur. Daarom verbaast het me een beetje dat Karin (op Blog-art) en Michael (op Mike's Webs) een identieke tekst plaatsen, inclusief het woord 'azijnpissers'. Dat lijkt me toch meer een Marco-woord. 😉

@Jeroen: Ik zie in je oorspronkelijke comment alleen maar deze opmerking staan: "Dat lijkt me toch meer een Marco-woord." Maar om je van deze brandende kwestie af te helpen: ik heb de tekst geschreven namens ons 3'en. Niet dat het veel uitmaakt WIE de tekst heeft geschreven, aangezien het een collectieve actie is en we er alle drie achter staan.

Dat verrast me, want ik vind het woord 'azijnplassers' niet echt bij jou passen. Het klinkt een beetje zuur. Of zoals ik het net op Blog-art.nl heb verwoord: het woord ‘azijnplassers’ gebruiken is op zichzelf ook wel een beetje azijnpisserig. En dat past niet bij je. Tot voor kort schreef je altijd van die optimistische stukjes, maar de laatste tijd lijk je wat geprikkeld te reageren op zij die de moeite nemen op jouw weblog te reageren.

@Jeroen Mirck: en aangezien ik achter de tekst sta en ik toevallig tijd had dit te plaatsen vanochtend, tussen alle drukte door. 😉

@Mennomail: godzijdank staan er smilies! zie ik je ook bij de DB? kan ik je een keer de hand schudden. of gaan we vuisten gebruiken? 😉

@Jeroen: oh bij mij vind je het woord wel passen? Een typisch Marco-woord, zoals je schrijft. Terwijl ik dat woord nog nooit gebruikt heb.

Ik sta achter deze tekst, natuurlijk. Een gezamenlijke actie. Een ludiek idee. Een geintje.

Wat zijn we weer gezellig zeg!!!

Voor de rest vind ik het harstikke leuk voor Geertje van haagsallerlei.nl die echt de hele dag door weer en wind overal foto's maakt, die verdiend het echt.

Wat een gezeur om niets. Ik heb de lijst bekeken, op wat linkjes geklikt en alleen daarom vond ik het een leuk initiatief. De lijst van de officiële bloggies is voor mij veel te breed om lekker doorheen te fietsen en het alternatief vond ik prikkelender. Voor beiden geldt overigens dat als maar een paar verdwaalde zielen door een dergelijke verkiezing geïnspireerd worden om zelf iets leuks te gaan doen, of eens wat minder op Fok of GeenStijl te gaan rondhangen het al zinvol is geweest.

@Madbello, wat zeg je nu? Geertje verdient het echt om een "Geen bloggie prijs" te winnen omdat ze zo hard werkt? Het moet niet gekker worden. Ik haak af.

@Johan: Je hebt gelijk: het is gezeur om niks. Laten we het inderdaad weer gewoon hebben over de blogs op de lijst in plaats van flauwe semantiek te verzanden. Leuk dat je er wat mee kon, met de lijst!

@Madbello: Opvallend veel Haagse blogs in het overzicht. Ik kende ze nog niet, maar goed, ik ben niet zo geinteresseerd in Den Haag als jij 🙂 (Ik heb meer met Amsterdamse blogs) Toch vind ik het een grappig fenomeen, die stadsblogs

@Arnoud: Zo zie je maar dat de Dutch Bloggies ook voor klein persoonlijk geluid openstaan. Rutger (14 jaar) is echt een aanwinst voor de blogosfeer.

Reacties zijn gesloten.