Categorieën
Strips

En dan even wat stripnieuws

Leuk hè, die springende Bunbun. Deze werd gemaakt door Mattt Baay, de geestelijk vader van het vreemde konijn. Ik nam de foto afgelopen weekend tijdens de Stripbeurs Breda. Van het bezoek van Nieuw Gehoer op de beurs maakte Roos Maninhetveld een fotoserie. Te zien op haar verse weblog. Overigens ziet het ernaar uit dat die luie hoeren eindelijk weer eens wat gaan posten op die site van ze. Nog even geduld, dan wordt het hopelijk weer lachen.
Nederlands Kampioen Striptekenen
Op dezelfde stripbeurs werd zondag niemand minder dan Emma Ringelberg Nederlands Kampioen Striptekenen. Robin Schouten schreef een verslagje over het gebeuren op StripSter.nl. Ringelberg is de nieuwe belofte van de Nederlandse stripwereld. Zo nu en dan tekent ze voor deze site een grafstemming. Ze speelde ook een prominente rol in mijn 24 Hour Comic Day-video. Kijk maar. Ringelberg won een abonnement op de nieuwe Eppo en mag ook een stripje tekenen voor dit stripblad. Staat er eindelijk een keer wat leuks in. Gefeliciteerd, Em!

Ringelberg doet een vreugdedansje. Illustratie: Emma R.

Opleiding striptekenen
Verder was er nog meer belangrijk stripnieuws deze week. Het ziet ernaar uit dat de opleiding striptekenen er eindelijk gaat komen en wel in Zwolle op ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Stripmakers Hanco Kolk en Jean-Marc van Tol hebben daar had hun best voor gedaan. De opleiding begint in september en zal Comic Design gaan heten.
Tot slot: vanaf morgen draait Watchmen in de bioscoop. Verplichte kost voor de liefhebber van superhelden en de klassieke graphic novel. Lees hier de recensie van de film.
Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.