Categorieën
Fotoblog Mike's notities

De eeuwige forens: Gezellig in de file

Dinsdagmiddag, 16:20 Op weg naar de Nieuwjaarsborrel van de zaak. In de file met een stel collega’s en een aardige werkvriend. Luchtig praten over werk, functioneringsgesprekken en muziek uit Scandinavië. TomTom wijst ons de weg, maar kan niet voorkomen dat we halverwege vast komen te zitten met de medeweggebruikers. Dus dít maken mijn autorijdende werkgenoten iedere dag mee. Toch biedt de auto meer privé dan de trein: je eigen mobiele plekje op het asfalt. En carpoolen met vrienden of collega’s maakt de wachttijd aanzienlijk korter. Het cliché zegt ons dat het om de reis gaat, niet om de bestemming. Dat geldt in zekere zin voor de Nieuwjaarsborrel. Aangekomen in Amsterdam-Noord gaan we heel hip drinken in een omgebouwde loods, waar auto’s naast de eettafels staan. (Nog meer file.) Kun je zeggen dat je naast een Snoek hebt gegeten. Veel onbekende gezichten, een lange speech en wat hors-d’oeuvres later, laat ik dit ‘overwerk’ voor gezien.Via taxi, trein en benenwagen kom ik weer veilig thuis. Uitgewerkt.Gerelateerd: Kerstfeestje van de zaak.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “De eeuwige forens: Gezellig in de file”

Maar, vinden mensen het dan écht leuk om ’s ochtends vroeg met collega’s in de auto te zitten? Te kletsen? Ze nóg langer te zien dan die acht uur op het werk?
Ik kan me het zo niet voorstellen.

@Aukje: Ik denk ook dat dit erg afhankelijk is van je collega’s. Iedere dag carpoolen gaat waarschijnlijk snel vervelen, maar zo een keertje vond ik het wel gezellig.

nieuwjaars of nieuwemaandsborrel. of is dat jouw professie eigen een nieuwjaarsborrel aan het bijna eind van het nieuwe jaar. het is per slot van rekening alweer bijna kerst mike.

@Frommel: Ha!Ha! Ja, ik vond het zelf ook al aan de late kant voor een nieuwjaarsborrel. Mosterd na de maaltijd, of in dit geval na de borrelsnacks.

Reacties zijn gesloten.