Categorieën
Halloween

Halloweenkaarten

In de Primera bij mij om de hoek zag ik leuke Hallmark-kaarten met een Halloween-thema. Het is voor het eerst dat ik in Nederland van dat soort kaarten tegenkwam, dus heb ik meteen een stapeltje gekocht.


Ik weet natuurlijk niet zeker dat dit ook de eerste keer is dat ze hier te koop waren. Maar deze Halloween-fan was in ieder geval blij verrast. De kaarten zijn over het algemeen wel aan de brave kant, maar dat kun je van Hallmark verwachten.

Dit is mijn favoriet:

Een erg leuke tekening. Het meisje in het midden doet me om de een of andere reden een beetje aan mijn jongere zus denken. Niet dat ze een heks is, wel omdat ze rood haar heeft.


Er zaten ook verjaardagskaarten met een Halloween-thema tussen. Eentje ervan heb ik meteen naar Paul gestuurd, die de volgende dag jarig was. Op de voorkant zie je een sexy vrouw staan in lingerie, de binnenkant belooft haar naakt te tonen. Als je de kaart opendoet, zie je een getekend geraamte. Ach ja, een lekkere flauwe mannenkaart.

Online bij Hallmark hebben ze een aardig assortiment wat betreft Halloween. Aangezien Hallmark een Amerikaans bedrijf is, en het Halloween dat wij kennen overgewaaid is uit de Verenigde Staten, is het niet zo gek dat het ook hier proberen mensen kaarten te laten sturen voor het leukste feestje van het jaar.

Ik ga nu in ieder geval meteen aan de slag met kaarten schrijven.

Originally published on October 29, 2017 on HalloweenCult.com.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.