Categorieën
Fotoblog Mike's notities Strips

Fanmail

Het is fijn om te lezen dat mijn artikelen in Eppo gewaardeerd worden door de lezers. En dat het schrijven over strips leidt tot nieuwsgierigheid.

Vooral nu was de brief fijn, omdat ik van de redactie te horen heb gekregen dat mijn rubriek Alter Ego niet doorgaat. In deze rubriek interview ik cosplayers. Al jaren stoor ik me aan het feit dat cosplayers altijd een beetje lullig worden behandeld door mainstream media in Nederland. Met serieuze interviews hoopte ik de lezers te laten zien hoe tof deze hobby is en wat daar allemaal bij komt kijken. Helaas niet meer in Eppo dus.

De redactie van het stripblad hoopte met de rubriek het comic con-publiek aan te spreken. Door Covid-19 vinden er dit jaar praktisch geen stripbeurzen en cons plaats, waardoor zij ook geen noodzaak meer zagen om de rubriek voort te zetten. Zelf denk ik dat ze de rubriek te vroeg hebben stopgezet. Het is wel zo dat Alter Ego niet superhoog scoorde tijdens de jaarlijkse enquête vorig jaar. Maar dat kwam deels ook omdat er nog maar weinig afleveringen waren verschenen in het blad. Mensen moeten soms ook een tijdje aan een nieuwe rubriek wennen. Wat dat betreft denk ik dat Eppo te vroeg een punt achter Alter Ego heeft gezet.

Als de Dutch Comic Con dit jaar wel doorgaat in november, dan wordt misschien nog het interview dat ik dit jaar heb afgenomen met de Nederlandse Harley Quinn nog geplaatst. Maar aangezien de kans heel groot is dat we in Nederland ook met de tweede golf te maken krijgen, acht ik die kans klein.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.