Categorie├źn
Minneboo leest Strips Video Vlog

Vlog: Welke nieuwe strips zitten er in dit pakket van Sherpa?

Altijd leuk om dit soort post te krijgen: een pakket met nieuwe strips. Sherpa is een kleine uitgeverij in Haarlem die kwaliteitsstrips uitgeeft. Welke titels heeft Sherpa dit keer uitgebracht?

En hier nog even de link naar de video met uitgever Mat Schifferstein. Hij won in 2011 de Hal Foster Awards voor zijn bijzondere verdiensten voor het beeldverhaal.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Vlog: Welke nieuwe strips zitten er in dit pakket van Sherpa?”

Die Blueberry zit ik al op te wachten. Heel de serie heb ik natuurlijk al in softcover staan in kleur. Maar deze zwartwituitgaven vind ik echt wel de moeite waard en heb ik ook sinds de eerste uitgave gekocht. Je kunt zelfs zien waar hij met potlood getekend heeft of met dekwit lijntjes heeft weggewerkt! Dat deel met extra illustraties zal ik ook geen genoeg van kunnen krijgen. Prachtige uitgaven inderdaad. Ook onder de naam Moebius heeft ie veel mooie dingen gemaakt hoewel ik niet alles daarvan zo geweldig vindt. Hij heeft ook redelijk wat prints, portfolio’s en zeefdrukken gemaakt. Het zou mooi zijn om die ook in een boek verzameld te kunnen zien. Want veel daarvan is nooit groot op de markt gezet. Bedankt voor deze preview. Zaterdag op het Stripfestival in Breda hoop ik deze uitgave aan te kunnen schaffen en anders kom ik er op korte termijn wel op een andere manier aan.

@Mario: Ik hou ook erg van dit soort zwart-wit uitgaven. Je kunt dan echt goed de lijnvoering en het tekenwerk bestuderen zonder ‘afgeleid’ te worden door de kleuren. Ik weet niet of Sherpa ook in Breda zal zijn dit jaar, maar dit boek moet toch zeker ook gewoon in de stripwinkel te koop zijn.

Reacties zijn gesloten.