Categorieƫn
Juniorpress Spidey's web Strips Video Vlog

Vlog: Een favoriet Spider-Man-verhaal

Laatst vertelde een goede vriend van me wat zijn favoriete Spider-Man-verhaal is. Dat soort dingen vind ik altijd leuk om te horen, want Spider-Man is mijn favoriete fictiefiguur. In mijn boek heb ik een lijst met 15 van de beste Spidey-comics ooit opgenomen.

Deze vlog gaat over dat bijzondere Spider-Man-verhaal geschreven door Bill Mantlo en getekend door Ed Hannigan. De tekeningen zijn fantastisch, en verder zit deze Peter Parker, the Spectacular Spider-Man vol met boeiende verhaalelementen, inclusief cosplayers die een superschurkenclub beginnen.

Ik heb het nog even opgezocht: Hannigan lijdt tegenwoordig aan multiple sclerose. Volgens mij maakt hij helemaal geen strips meer. Dat is heel spijtig, het is een fantastische tekenaar en coverdesigner. Zie zijn site voor meer tekenwerk.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Vlog: Een favoriet Spider-Man-verhaal”

Goh wat leuk om zo’n strip eens te zien. Ik ben jaren geleden vreselijk verpest door een Spidermanfilm die is zo verschrikkelijk vond dat Spiderman bij mij nooit meer een kans heeft gekregen. Maar nu je dit zo laat zien, word ik toch wel een voorzichtig enthousiast. Dank je wel.

@Niek: Fijn om te horen! Spider-Man is al dertig jaar mijn favoriete fictiefiguur, dus als door een vlog van mij, of mijn boek over Spider-Man, mensen enthousiast worden over hem, ben ik blij šŸ™‚

Ben wel benieuwd welke Spider-Man-film je toen zag.

Jammer dat je die films niet goed vond, want net als Bjorn van Lent hieronder was ik toentertijd heel bij met de Spidey-films van Sam Raimi. De eerste twee dan in ieder geval. Maar verdiep je vooral in de strips dan. Er valt een hoop moois te lezen wat Spider-Man-comics betreft.

Ai, Niek. Als dat de film is die je ervan weerhoudt om je in Spider-man te verdiepen raadt ik je aan je tijd aan iets anders te besteden. Had je de Amazing Spider-man films uit 2012 en 2014 aangekaart, had ik je volkomen begrepen. Sam Raimi’s Spider-man was echter mijns inziens de eerste keer dat ik mijn held op een manier op het witte doek te zien kreeg zoals ik altijd had gehoopt, maar nooit voor mogelijk achtte. Als kers op de taart maakt dezelfde regisseur twee jaar later een vervolg dat zijn voorganger ruimschoots overtreft en heeft daarmee wat mij betreft nog steeds de beste Spider-man film tot nu toe op zijn naam staan.

Reacties zijn gesloten.