Categorie├źn
Media

Lubach neemt afscheid van Fakebook

Mocht je op dit moment nog een fakebook-account hebben, kijk dan even naar dit fragment van Zondag met Lubach. Dat zijn 16 minuten die je goed besteedt vandaag.

Ik vind het goed dat de redactie van Zondag met Lubach zelf ook consequenties trekt uit haar item en dus woensdag het goede voorbeeld geven door de stekker uit haar accounts te trekken. Ik hoop dat hierdoor meer mensen zullen volgen. Eigenlijk wilde ik niet meer over Zuckerbergs melkkoe bloggen, maar deze actie van Lubach vind ik de aandacht waard.

Zelf ben ik al vanaf begin januari van Fakebook af en ik heb er nog geen seconde spijt van gekregen. Er zijn natuurlijk veel meer apps die werken als databoeven, dus wanneer Fakebook eindelijk is leeggelopen moeten we daar ook naar kijken. Maar ervoor zorgen dat Fakebook niet meer bestaat is een goede eerste stap.

Zelf weten
Overigens ben ik oud en grijs genoeg om te weten dat mensen zich niet snel laten overtuigen van een denkbeeld dat contrasteert met hoe zij zelf denken hoe dingen in elkaar steken. Wat jij dus doet met je Facebookaccount moet je helemaal zelf weten. Ik heb niet de illusie, nog de puf, om andere mensen te gaan overtuigen. Daar hebben we de prima redactie van Zondag met Lubach voor.

Natuurlijk hoop ik van harte dat mensen massaal hun account opzeggen en dat de aandelen van het maffia-bedrijf, euh mediabedrijf, zodanig kelderen dat Zuckerberg en zijn aandeelhouders het flink benauwd krijgen. Men mag dromen immers.

Maar mocht je na het bekijken van het fragment nog steeds denken: ‘Best leuk, dat Facebook,’ dan wens ik je vooral veel plezier daar. In je eentje.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “Lubach neemt afscheid van Fakebook”

Ik moet nog een boel interieurspullen verkopen, dat schijnt met fb beter te gaan dan met Marktplaats. Verder boeit het echt geen ster meer wat mensen allemaal voor zinloze troep delen. En ik ben er inderdaad ook wel klaar mee om een product te zijn.

@Jooper: Ben benieuwd of het lukt om alles via fakebook te verkopen. Heb jij al gemerkt dat er mensen uit je netwerk zijn afgehaakt? Ik ben nieuwsgierig naar hoeveel mensen Lubachs voorbeeld hebben gevolgd de afgelopen dagen. Ik kan er online niet veel over vinden.

@Jooper: Overigens is het wel zo dat je veel minder zichtbaar bent voor anderen als je niet de updates van anderen liked of daar niet op reageert. Zo ‘straft’ het fakebook-algoritme mensen die alleen op Fakebook lurken. Dus als je niet bij je fakebook-kennissen reageert enzo, is de kans kleiner dat ze jouw updates over je interieurspullen zullen zien. In dat opzicht is marktplaats misschien wel weer een betere plek om je spullen kwijt te raken.

Reacties zijn gesloten.