Categorieën
Spidey's web Strips

Slechte dagen

We hebben allemaal wel eens een slechte dag, maar Spider-Man grossiert daar natuurlijk wel in.

Spider-Man is genoodzaakt de metro naar huis te nemen. De avond ervoor heeft Spidey topcriminelen gered van de Punisher, die de held vervolgens vergast heeft om te kunnen ontsnappen. De nacht heeft Spider-Man doorgebracht in een vies steegje, en nu voelt hij zich nog te slap om te webslingeren. Een taxi nemen in zijn kostuum gaat natuurlijk niet lukken, dus dan maar de metro.

Deze scènes staan in Amazing Spider-Man #268, geschreven door Jim Owsley en getekend door Alan Kupperberg, Jim Fern en Art Nichols. Het is het derde deel van de Gangsteroorlogverhaallijn.

Overigens is het grappig om te zien dat eigenlijk niemand opkijkt van Spider-Man in de metro. New Yorkers zijn immers wel wat superhelden gewend.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.