Categorieën
Spidey's web Strips

Spider-Man vs. Juggernaut

‘Nothing Can Stop the Juggernaut’ is een klassiek Spider-Man-verhaal waarin schrijver Roger Stern laat zien dat Spider-Man nooit opgeeft, ook als zijn tegenstander een maat of twee, drie te groot voor hem is.

Achter in Mijn vriend Spider-Man heb ik dit avontuur opgenomen in mijn top 15 beste Spider-Man-verhalen. Het is een van de zwaarste gevechten die Spidey ooit gevoerd heeft. Al mag je daar natuurlijk best over twisten. Onze held heeft immers verschrikkelijk veel confrontaties moeten doorstaan in zijn carrière en daarbij neemt Spider-Man het vaak op tegen een enorme overmacht.

Dit blijft echter een van mijn favorieten. Niet in de laatste plaats vanwege het strakke tekenwerk van de toen nog jonge John Romita Jr. geïnkt door Jim Mooney.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.