Categorieƫn
Fotoblog Strips

Yay! Cosplay!

Tijdens de Amsterdam Comic Con trok een stoet aan kleurrijke cosplayers aan mijn tafeltje voorbij. Op de momenten dat het wat rustiger was met signeren, maakte ik een foto van ze.

Mijn vriend Spider-Man dook ook nog even op:

En de Mighty Thor!

Evenals Death zoals Neil Gaiman haar bedacht heeft:
De Kingpin zie je ook niet iedere dag bij je tafel langskomen. Gelukkig was Mr. Fisk in een goede bui en kocht een exemplaar van Mijn vriend Spider-Man. Da’s natuurlijk wel ironisch.

Gelukkig bleek Kingpin (alias Peter Verschoor) een echte Spidey-fan te zijn en een gezellige gast bovendien. De dag ervoor liep hij als Punisher rond.


Een jonge Ghostbuster:

En enkele charmante studenten van Hogwarts:
Malificent weet natuurlijk ook het een en ander van magie:

Geen cosplayer, maar wel een Spider-Man-fan die met een T-shirt rondliep van DC Comics. Gelukkig is de illustratie van Jim Lee, dus dan mag het (en zeker omdat Roger zo aardig was ook een boek te kopen):

Naast me zat Kenny Rubenis zaterdag te signeren. In zijn rij zien we IT-cosplayers:

En tot slot, twee aardige dames die voorbij kwamen waarvan eentje haar liefde voor Batman toonde. Je kunt immers je fan-zijn ook subtieler laten zien dan een heel kostuum aantrekken.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

7 reacties op “Yay! Cosplay!”

Hey Michael,

M’n zusje (die toen mee was) zag dat ik op je site sta tussen de cosplayers. Dus ik dacht, stuur je even een berichtje!

Je had gelijk, het boek leest gemakkelijk weg. Leuk dat je ook de historie van Marvel comics hebt beschreven. Vele dingen wist ik niet eens. Wow, je bent echt een hele grote fan van Spidey! Ik kan niet zeggen dat ik ook zo’n sterke band met Spidey/Peter Parker heb.

Jammer om te lezen dat je gestopt bent met lezen van Spidey comics. Misschien andere titels proberen? Eventueel van andere uitgevers?

Btw, ik zag laatst een hele interessante recente documentaire over Todd Mcfarlane op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pvKbRIuWFio. Leek me leuk om met je te delen. Todd is altijd een van m’n grootste tekenhelden geweest.

Het boek geef ik nu door aan m’n zusje. Ze wilde hem ook lezen.

Misschien zien we elkaar nog op een stripbeurs!

Groetjes,
Roger (Spidey fan met dc shirt)

Ha Roger!

Bedankt voor je bericht. Fijn dat je veel leesplezier aan het boek hebt gehad.

Op dit moment lees ik inderdaad de nieuwe Spider-Man-comics niet meer. In ieder geval niet de strips geschreven door Dan Slott, want dat is te slecht voor mijn bloeddruk. Maar ik lees nog wel veel oude Spidey-comics en als Slott eindelijk eens stopt met ‘schrijven’, dan ga ik vast wel weer nieuwe verhalen lezen. Ondertussen lees ik ook heel veel andere strips, dus ik kom geen leesvoer tekort.

Die McFarlane documentaire heb ik toevallig vorige maand gekeken op YouTube. Erg goed gesprek, vooral omdat heel duidelijk naar voren komt hoe Todd creativiteit weet te combineren met een goed gevoel voor zaken doen. Erg bewonderenswaardig. En een toffe tekenaar. Na het zien van de docu had ik meteen zin om een stapel Spawn trades te kopen en te gaan lezen. Iets waar ik binnenkort eens iets aan ga doen.

Hartelijke groet,
Michael (en groeten aan je zus. Ben benieuwd wat zij van het boek vindt.)

Hellspawn is een aanrader. Die kan je los van Spawn lezen, een zeer sterke Steve Niles / Ashley Wood combinatie. Later is Wood vervangen door Ben Templesmith waarmee Niles later o.a. 30 Days Of Night en Criminal Macabre mee maakte. Ook zeer goede series šŸ™‚

Hopen dan maar dat Dan Slott spoedig stopt met schrijven. (Weet niet hoe dat gaat daar met eventuele contracten). In ieder geval veel lees- en kijkplezier met de andere comics!

Reacties zijn gesloten.