Categorie├źn
Fotoblog

Rondvaartboten

Sinds kort overnachten er drie rondvaartboten bij ons voor de deur. Zonder dat de gemeente heeft overlegd met de bewoners. Beetje jammer. Gelukkig liggen ze alleen ’s avonds en ’s nachts en is het geen plek geworden waar toeristen op de boot stappen. Maar de Westergasfabriek wordt wel steeds meer ingericht voor toeristen. Ze zijn nu een enorm hotel aan het bouwen. Ik vrees dat het gedaan is met de relatieve rust.

De gemeente Amsterdam doet steeds meer aan spreiding van het toerisme, in plaats van indamming. Dat betekent dus dat je over een tijdje nergens meer in Amsterdam rustig kunt lopen, maar dat het pretpark zich over de hele stad heeft uitgestrekt.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Rondvaartboten”

Ik kan me natuurlijk vergissen, maar ik meen een bepaalde frustratie c.q. ergernis te bespeuren. Helemaal logisch wat mij betreft. Als niet randstedeling kom ik niet vaak in Amsterdam. Toch vaak genoeg om mijzelf ook steeds minder prettig te zijn gaan voelen in onze hoofdstad. Toen ik als puber weleens naar Mokum ging kon je er nog relaxt rondslenteren. Toen ik een paar weken geleden over het Rokin liep greep me de onvoorstelbare drukte me bijna naar de strot. Nee, Amsterdam is Amsterdam niet meer.

Ha Michel, die ergernis heb je goed gelezen. Ik heb geen hekel aan het fenomeen toerisme, noch aan toeristen in het algemeen. Ik ben natuurlijk ook zelf graag toerist als ik vakantie heb, maar de gemeente Amsterdam lijkt woongenot ondergeschikt te maken aan economische belangen. Alles voor het geld, dus ook massatoerisme. De stad is echt te druk en daardoor niet leuk meer. Vind ik. Veel Amsterdammers hebben er last van. Vooral ook van Airbnb die volledig uit de hand loopt. Kotsende en pissende toeristen in de portieken. Feestende Airbnb’ers die de hele nacht doorgaan. Droevig.

Reacties zijn gesloten.