Categorieën
Film

Op de set van Sleepy Hollow

Toen ik nog filmwetenschap studeerde zag ik in een documentaire een opname langskomen van de filmset van Batman. Fascinerend vond ik het om Tim Burton aan het werk te zien.

tim-burton-sleepy-hollow-01Ik nam mezelf voor om al dat soort boeiende fragmenten te verzamelen op een videoband – ja zolang is dit al geleden, het was het einde van het VHS-tijdperk. Dat project is er nooit gekomen, deels omdat er vaak mooi making of -materiaal te zien was op de extra’s van Dvd’s.

Foto’s van filmsets blijven mij echter boeien, zeker als het om Burton-films gaat. Hieronder daarom een setje foto’s van de filmset van Sleepy Hollow, een van mijn favoriete horror/halloween-films.

tim-burton-sleepy-hollow-02
tim-burton-sleepy-hollow-08tim-burton-sleepy-hollow-03 tim-burton-sleepy-hollow-04 tim-burton-sleepy-hollow-06 tim-burton-sleepy-hollow-07tim-burton-sleepy-hollow-05tim-burton-sleepy-hollow-09
Bron afbeeldingen: pickledelephant.tumblr.com

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.