Categorieën
Fotoblog Mike's notities

School’s Out for Summer

Het viel me eigenlijk meteen op toen ik vanmorgen de keuken in liep: het schoolplein achter ons huis was verlaten. Yes! Het is weer zomervakantie.

schoolplein_juni_2015Toen we dit huurhuis aangeboden kregen, twijfelden we nog: is het wel handig om een basisschool aan de achterkant te hebben, want spelende kinderen maken een hoop herrie. En dat doen ze ook, maar in de praktijk valt het erg mee: de verschillende groepen worden maar een paar keer per dag gelucht, en aangezien mijn werkkamer aan de andere kant van huis zit, hoor ik de kids bijna niet als ik de deur dicht houdt. Goed, in de zomer hoor je ze wat luider, want dan hebben we de ramen noodzakelijkerwijs open staan.

Blij dus dat we toch voor het huis met het prachtige uitzicht aan de voorkant hebben gekozen. En, het voordeel van het schoolplein is dat je niet meteen bij de buren naar binnenkijkt, wat we in het vorige huis wel hadden.

En nu is het dus zomervakantie: aan de achterkant dus lekker zes weken lang rust. Als kind leken die zes weken heel wat. Toch, halverwege begon ik alweer de weken naar de eerste schooldag af te strepen. Nog maar drie weken vrij, nog maar twintig dagen vrij, nog maar negentien dagen vrij…

Gelukkig heb ik het daar deze zomer te druk voor.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.