Categorieën
Mike's notities

‘I’m melting! I’m melting!’

Als iemand ooit een petitie opstelt om de zomer af te schaffen zal ik de eerste zijn die zijn handtekening zet. Ik haat de zomer!

De zomer is voor mij muggen die je ’s nachts wakker houden; tot diep in de nacht herrie omdat het raam niet dicht kan en overdag brak als een zombie de tijd uitzitten totdat het weer herfst wordt. Het zijn futloze en verloren dagen.

Ik geef toe: ik kan heel slecht tegen warm weer. Boven de 25 graden functioneer ik niet meer naar behoren. Toen het van de week 29 graden in huis was, werd het schrijven van coherente zinnen een behoorlijke uitdaging. Eigenlijk ben ik een vampier met een kloppend hart: zodra ik de zon op mijn huid voel, begint mijn lijf te roken en te branden.

Van de week was ik drie dagen op een conferentie over comics aan de Universiteit van Amsterdam. Daar werden interessante lezingen gegeven over het beeldverhaal. Toch: concentratie en wetenschappelijke lezingen gaan niet samen met klaslokalen die dienstdoen als sauna en waar geen raampje open kan, wat dus het geval is in de zolderlokalen van UvA’s Oudemanhuispoort. Dat het in het Nederlandse universitair onderwijs soms heet aan toe gaat, is een understatement.

Op weg naar huis liep ik door een schaduwloos Amsterdam in de brandende zon die de huid van mijn botten deed smelten. Ik voelde me uiteindelijk als het personage in deze treffende illustratie van Suus van den Akker die me weer zo vrolijk maakt dat het meteen een paar graden koeler lijkt:

bloody_hot suusvdakker

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

5 reacties op “‘I’m melting! I’m melting!’”

Ik voel met je mee…voor mij houdt het ook op boven de 25 graden. Helaas had ik een leuk weekje alleen op mijn werk, met de nodige fysieke inspanning…en thuis laat ik het vloggen ook even voor wat het is…geen zin om boven op die hitte ook nog een studiolamp erbij aan te doen. Laten we hopen dat het snel wat afkoelt!

Het vreemde is dat ik er hier in Nederland ook eigenlijk geen zak aan vind. Zodra de zon sch(r)ijnt vinden mensen het ineens noodzakelijk om met de balkondeuren open loeiharde baggermuziek te draaien, straten en stranden te vervuilen met hun troep en hun meest luidruchtige vrienden uit te nodigen. Zodra ik op een rustig eiland zit, aan een niet te druk strandje en met een minimum aan Nederlanders om me heen kan ik er wel prima van genieten.

Misschien een idee om een keer een airco aan te schaffen? Dan kan je in ieder geval bij een draaglijke temperatuur de dingen doen die je leuk vindt.

Eens: dat soort gedrag is ook erg vervelend. Hier in het Westerpark gaan ze vaak tot diep in de nacht door met feesten. En op dit moment is er ook een festival aan de gang genaamd Pitch. Lastig als je liever niet je ramen dicht doet vanwege de warmte. Een airco aanschaffen klinkt dan zo gek nog niet.

Reacties zijn gesloten.