Categorieën
Film

Mijn cameo in Clerks II

Zaterdag hebben Menno Kooistra en ik twee nieuwe afleveringen voor zijn rubriek VoorDeFilm opgenomen. Hierin introduceren filmkenners hun favoriete films. Daarom behandel ik Clerks II van Kevin Smith en Licence to Kill, wat ik de een van de allerbeste Bond-films vind.

Voor de opnames van VoorDeFilm heeft Menno een groot groen doek opgehangen waar de presentator voor staat. Op die manier kan hij in de montage digitaal het groene vlak vervangen voor beelden uit de film. Zo kan hij dus de presentator midden in het decor van de film plaatsen of op de achtergrond een scène laten zien.

Menno wordt steeds creatiever in de vormgeving van de rubriek en bij de introductie voor Clerks II heeft hij mij naast Jay & Silent Bob gezet. Heel tof natuurlijk om deze onofficiële cameo of figurantenklus te hebben in een van mijn favoriete films, naast twee van de meest geliefde Smith-personages.

minneboo_clerks2Uiteraard kun je wel zien dat mijn aanwezigheid in het shot niet helemaal klopt, maar dat maakt het wat mij betreft nog grappiger.

Het is nog steeds een wens van me om eens een goed gesprek te voeren met Smith en hem over zijn films te interviewen. Wie weet komt het daar ooit nog eens van. Over een onderwerp zijn we het in ieder geval al eens: ‘Eat pussy? Oh, we totally do!’

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.