Categorieën
Bloggen Strips

Stripblog: Stefan Nieuwenhuis

‘Natuurlijk, je kunt alles gewoon online bestellen, maar een echte liefhebber kan niet zonder een stripwinkel; eentje met een deur, boekenplanken en vooral met enthousiaste verkopers achter de balie. Zij kennen je smaak, weten wat er is verschenen en kunnen je vertellen wat je moet lezen. En geen verkooppraatje, want wie een prul aansmeert, verliest zijn geloofwaardigheid.’

Ware woorden opgeschreven door Stefan Nieuwenhuis: dichter, romancier, creatief ondernemer, drijvende kracht achter Van Speijk en stripliefhebber.

Stefan Nieuwenhuis
Stefan Nieuwenhuis

Vorige week zat ik met Stefan koffie te drinken in het centrum van Groningen. Stefan is heftig aan het aan bloggen op zijn site en vroeg of ik al wat van hem gelezen had. Ik moest bekennen dat ik zijn updates bijna nooit voorbij zie komen op Facebook, wat alles te maken heeft met de mislukte algoritmen van dit sociale netwerk en de misplaatste veronderstelling dat ik niet in Stefan geïnteresseerd zou zijn. Je facebooktijdlijn als rss-feed gebruiken is dus niet altijd handig, want dan mis je een hoop.

Daarom bij thuiskomst meteen een uurtje op Stefans site doorgebracht en ik raad je van harte aan om hetzelfde te doen. Nieuwenhuis schrijft namelijk kundig en met veel passie over het beeldverhaal; hij wijst op een persoonlijke manier op interessante uitgaven. Zo hoort dat met bloggen: zaken persoonlijk aanpakken. Natuurlijk schrijft hij ook over meer zaken dan alleen strips, zoals poëzie, maar als je dat niet boeiend vindt, sla je die blogposts gewoon lekker over. Hier al zijn stripartikelen op een rijtje.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.