Categorieën
Strips

Peter Pontiac vraagt geld voor zijn nieuwe boek over de dood

Foto: Marco Bakker
Foto: Marco Bakker

Lang niet altijd besteed ik aandacht aan stripprojecten op crowdfundingsite Voor de kunst. Want dat is bijna onbegonnen werk, aangezien strips maken een arbeidsintensieve bezigheid is die zelden terugbetaald wordt middels albumverkoop. Maar voor Peter Pontiac maak ik graag een uitzondering.

Pontiac werkt hard aan zijn nieuwe striproman Styx of de Zesplankenkoorts, maar is ondertussen doodziek. Over het project zegt hij:

Voor mijn boek Styx of de Zesplankenkoorts dat gaat over de dood in het algemeen en in het bijzonder over de niet te genezen leverziekte die mijn leven beheerst of (als ik pech heb) zelfs eist, zoek ik financiële ondersteuning zodat ik mijn boek kan afmaken voordat de, wellicht niet meer alleen ‘figuurlijk’ op te vatten, deadline onverhoopt afloopt…

Klik hier als je wilt doneren.

Je vraagt je wellicht af waarom het uiteindelijke boek niet als tegenprestatie voor de donaties wordt aangeboden. Peters dochter gaf hierover op Facebook toelichting:

De crowdfunding is ervoor om te zorgen dat het boek überhaupt af komt. De tegenprestatie (prints, e.d.) zijn een bedankje daarvoor. Als iedereen die Peter steunt met een ( kleine) bijdrage het boek erbij krijgt, hebben straks alle mensen die het boek graag willen hebben het boek reeds gekregen. Dat zet weinig zoden aan de dijk… Het zijn mooie prints, etc. en exclusief voor mensen die hem steunen via voordekunst.nl . Ik hoop dat het een succes wordt en Peter in alle rust zijn boek af kan maken zodat we ‘STYX” ergens volgend jaar in de boekhandel kunnen vinden!

Ik hoop dat Peter de benodigde € 17.500 ophaalt.

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

Één reactie op “Peter Pontiac vraagt geld voor zijn nieuwe boek over de dood”

Reacties zijn gesloten.