Categorieën
Minneboo leest Strips

Minneboo leest: Een verse stapel Hulk-comics van Sal Buscema

Gisteren werd ik blij gemaakt met een flinke doos vol met verse comics! Traditiegetrouw verwen ik mezelf aan het einde van het jaar met geliefd leesvoer. Met dit keer heel veel Hulk getekend door Sal Buscema.

hulk2-206_buscema

Voor mijn gevoel is het jaar alweer bijna ten einde. December is immers de maand van het terugkijken, afwegen en nieuwe voornemens bedenken (of oude afstoffen). Voor mij is het ook een maand waarin ik het wat rustiger aan wil doen. Bijna alle schrijfopdrachten zijn volbracht. Daarnaast wil ik aan mijn grote project werken en vooral lekker in mijn leesstoel kruipen en strips lezen.

Strips lezen doe ik natuurlijk het hele jaar door. Dat hoort bij mijn werk, dus veel strips lees ik als huiswerk voor interviews, besprekingen of om ‘bij te blijven’. Maar aan het eind van het jaar bestel ik altijd een stapel verse comics en dat is leesvoer waar ik nooit genoeg van krijg.

Sal Buscema
Recent had ik onwijs zin om weer wat Hulks getekend door Sal Buscema te lezen. Buscema is de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd maar doet nog steeds inktklussen omdat hij het werk zo fijn vindt. Hij is mijn favoriete Hulk-tekenaar, een personage dat Buscema bijna tien jaar tekende. Buscema tekent de Hulk zoals ik hem graag zie. Het is de old school Hulk, een beetje zoals we hem kennen uit de oude televisieserie. In ieder geval kwamen veel van de comics die Buscema tekende uit in die tijd.

hulk_transformeert

Sal Buscema
Sal Buscema

Marvel geeft Marvel geregeld ‘Visionaries’ titels uit: bundels met werk van een specifieke schrijver of tekenaar. Maar van Buscema is nooit zoiets uitgegeven; in ieder geval kon ik ze niet vinden. Schande natuurlijk, want Buscema verdient wat mij betreft net zoveel eer als John Byrne of Peter David, waar wel dit soort bundels van gemaakt zijn.

Maar goed, tot mijn grote vreugde had Cheap Comics weer een winter sale en daar zaten een aantal Hulk bundels tussen waarvan veel door Buscema getekend is. Zo krijg ik toch een beetje mijn zin. Wie ook fan is van Buscema’s Hulk, raad ik aan deze podcast met de meester te beluisteren.

Deze titels ben ik rijker:

HULK PREM HC HEART OF THE ATOM
HULK VISIONARIES PETER DAVID TP VOL 08
HULK VISIONARIES PETER DAVID TP VOL 07
INCREDIBLE HULK PAST PERFECT TP
INCREDIBLE HULK PARDONED TP
INCREDIBLE HULK REGRESSION TP
MARVEL MASTERWORKS AMAZING SPIDER-MAN HC VOL 12
JOHN ROMITA LEGACY SC
SPIDER-MAN PETER PARKER TP
MARVELS EYE OF CAMERA PREM HC
AMAZING SPIDER-MAN TP OFF INDEX MARVEL UNIVERSE

Nog een paar strips lezen voor werk en dan kruip ik lekker in mijn leesstoel…. Hmm, kan niet wachten!

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Minneboo leest: Een verse stapel Hulk-comics van Sal Buscema”

[…] Eerder schreef ik al over hoe goed ik het werk van tekenaar Sal Buscema vind, dus laat ik het nu even kort hebben over wat deze verhalen zo interessant maakt. Je zou misschien denken dat je met de Hulk als concept niet veel kunt. Bruce Banner is ooit blootgesteld aan een overdosis gammastralen en sindsdien verandert hij in het monster de Hulk als hij kwaad wordt. Dat lijkt een nogal simpel concept, maar daarin schuilt juist de kracht ervan. De schrijvers van Marvel weten iedere keer een interessante draai aan dit uitgangspunt te geven. […]

Reacties zijn gesloten.