Categorieën
Strips

Pontiac haalt meer dan 100% binnen in een paar dagen

Foto: Marco Bakker
Foto: Marco Bakker

Van de week schreef ik over hoe Peter Pontiac voor zijn nieuwe boek over de dood financiering zocht via Voordekunst.nl. Vandaag heeft hij, een paar dagen later dus, al het gehele bedrag opgehaald. Er staat meer dan € 17.500 Euro op de teller.

Natuurlijk ben ik erg blij dat Pontiac nu genoeg geld heeft om zijn project af te maken; dat er zoveel mensen zijn die zijn werk een warm hart toedragen en dat ik er zelf ook een bescheiden bijdrage aan heb kunnen leveren. Door geld te storten en door het crowdfundingproject onder de aandacht te brengen op mijn site en via social media. Berichten van het project werden sowieso al door veel mensen snel en veel gedeeld via Facebook. Het boek Styx of de Zesplankenkoorts zal waarschijnlijk volgend jaar bij uitgeverij Podium verschijnen.

styx_zes_plankenkoorts_pontiac

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

3 reacties op “Pontiac haalt meer dan 100% binnen in een paar dagen”

Dit is wel heel snel gegaan, maar het is dan ook een heel bijzonder persoonlijk en ergens wel macaber project. Voor een doorgewinterde striptekenaar je angst en weg naar het einde toe verstrippen is denk ik de meest logische manier. Mooi dat het hem ook gegund wordt het zo uit te voeren.

[…] bezig met een boek over de dood: STYX of de Zesplankenkoorts. Een inzamelingsactie op VoordeKunst leverde, in zeer korte tijd, veel meer op dan het beoogde bedrag van 17.500 euro. Veel mensen gunden het Peter dat hij de dood nog een laatste hak kon zetten door zijn boek op tijd […]

Reacties zijn gesloten.