Categorieën
Strips

Suske en Wiske strijden tegen pesten

Pestkoppen, ik ben er geen fan van. Er zijn genoeg kinderen op school die getreiterd worden. Het schoolplein kan een plek zijn die de slachtoffertjes liever mijden, bepaalde routes naar huis worden ook maar niet gelopen in het geval dat. Op het schoolplein leer je wat dat betreft op jonge leeftijd de mensheid al goed kennen.

Pesten is een bijna onvoorkoombaar probleem des levens. Pestslachtoffers kunnen later de grootste pestkoppen worden. Hoe dacht je anders dat Rutger Castricum zo geworden was? Liever niet meer van dat soort gasten op de buis. Daarom hou ik van dit soort acties: middels het stripduo Suske en Wiske hoopt men het onderwerp in de klas bespreekbaar te maken. De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en de Standaard Uitgeverij roepen de kids op om zelf met ideeën te komen om pesten tegen te gaan. Dat moet uiteindelijk leiden tot een pestprotocol.

Hier lees je er meer over.

 

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.