Categorieën
Daily Webhead Strips Video

Daily Webhead Video: Crumb in Parijs

Ik ben een enorme fan van het werk van Robert Crumb. Deze Amerikaanse stripmaker woont alweer jaren in Frankrijk en daar was deze zomer in de hoofdstad een overzichtstentoonstelling van zijn uitgebreide oeuvre te zien. Uiteraard heb ik die bezocht om het originele werk van dicht bij te kunnen zien. Uren heb ik rondgelopen om zijn Zap comix, albumcovers en tekeningen van Mr. Natural en Fritz the Cat te bekijken. Een waar visueel festijn!

De expositie in het Musée d’Art Moderne van Parijs liep tot 19 augustus, dus helaas ben je te laat om te gaan kijken. Gelukkig had ik een videocamera bij me en heb ik er – speciaal voor jou – een impressie van geschoten. Enjoy!

De muziek in deze Daily Webhead is deels gecomponeerd door de immer muzikale Marco Raaphorst.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

2 reacties op “Daily Webhead Video: Crumb in Parijs”

Hai Michael!
Waanzinnig bedankt voor dit filmpje, waarschijnlijk namens alle minder valide Crumb-fans!
Dankzij deze moderne tijd kon ik even op jouw gezonde benen meeliften, en daar ben ik héél dankbaar voor! En dat je er de moeite voor hebt genomen!

Wat zul je knoerteveel plezier hebben gehad daar!

Dankbare oude hippiegroetjes,

Magda

Reacties zijn gesloten.