Categorie├źn
Fotoblog

Cursus New York

New York heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Ik was er twee keer, maar ben er sindsdien eigenlijk nooit meer helemaal uit gekomen. Een van mijn dromen is dan ook om een tijdje in deze metropool te wonen. Maar hoe dat te regelen? Ik wil er namelijk wel gewoon aan het werk kunnen. Dat is wat mij betreft de beste manier om een stad te leren kennen: onderdeel uitmaken van de maatschappij, dus als werkend mens.

Stilletjes ben ik aan het plannen. De eerste stap is het lezen van boeken geschreven door ervaringsdeskundigen. Jan Tromp woonde zo’n 4 jaar in Manhattan als correspondent van de Volkskrant. Twan Huys was van 1999 tot eind 2006 correspondent van Nova in de Verenigde Staten. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en tips van Tromp en Huys.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.