Categorieën
Bloggen Daily Webhead Video

Video: Blogger Peter de Kock

Illustratie: Emma Ringelberg

Bloggen en bloggers, ik krijg er geen genoeg van. Ik vind het niet alleen een interessant medium, ook geniet ik dagelijks van de mooie dingen die mensen voor hun plezier publiceren. Daarom de onregelmatig verschijnende reeks Daily Webhead-video’s waarin bloggers kort en bondig aan het woord komen. Vandaag is het woord aan Peter de Kock!

Ik ken Peter via zijn blog dat ik geregeld met veel interesse lees. Via commentformulieren en twitter hadden we wel eens contact. Ik was zo nieuwsgierig geworden naar de man achter dit blog, dat ik samen met Jooper een keer met hem heb afgesproken in Utrecht. Inmiddels hebben we al drie keer met elkaar aan tafel gezeten: altijd interessante gesprekken over het bloggen, het leven volgens de man en andere zaken. Peter schrijft veel over geweldloze communicatie en codependency. Boeiende onderwerpen. In de video legt hij deze termen uit en vertelt Peter dat het bloggen een reis van zelfontdekking is.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

15 reacties op “Video: Blogger Peter de Kock”

Dat buitenkant en binnenkant twee heel verschillende dingen kunnen zijn, is me dankzij deze video wel duidelijk geworden. Na het opnemen van de video had ik de beleving dat ik precies de dingen had gezegd die ik niet wilde zeggen en dat ik de dingen die ik wel wilde zeggen niet had gezegd. Terug in de kroeg besloot ik het over te laten aan Michael maar terug thuis was er weer die twijfel. Uiteindelijk heeft het overlaten aan de vakman het gewonnen van de twijfel. Het is best leuk en nuttig en avontuurlijk om met een interne Hubble telescoop naar binnen te kijken maar het kan af en toe zeker geen kwaad een ander eens te laten meekijken. Bijvoorbeeld met een camera. Bedankt @Michael.

Het is voor geinterviewden altijd moeilijk inschatten hoe het resultaat zal zijn. Zij hebben niet gezien wat ik zie. Dat geldt overigens ook vaak voor artikelen. Je weet nooit van tevoren wat de journalist ervan gaat maken, welke stukjes hij kiest, welke niet. En ze werken inderdaad ook als een spiegel voor degene die geinterviewd is. Al is in dat opzicht video natuurlijk eerlijker dan schrift.

Op video even onderhoudend als op z’n blog en in real life. Leuk filmpje, sympathieke kerel en een goed geschreven en verrijkend blog. Lezen dus 🙂

Reacties zijn gesloten.