Video: Blogger Peter de Kock

Illustratie: Emma Ringelberg

Bloggen en bloggers, ik krijg er geen genoeg van. Ik vind het niet alleen een interessant medium, ook geniet ik dagelijks van de mooie dingen die mensen voor hun plezier publiceren. Daarom de onregelmatig verschijnende reeks Daily Webhead-video’s waarin bloggers kort en bondig aan het woord komen. Vandaag is het woord aan Peter de Kock!

Ik ken Peter via zijn blog dat ik geregeld met veel interesse lees. Via commentformulieren en twitter hadden we wel eens contact. Ik was zo nieuwsgierig geworden naar de man achter dit blog, dat ik samen met Jooper een keer met hem heb afgesproken in Utrecht. Inmiddels hebben we al drie keer met elkaar aan tafel gezeten: altijd interessante gesprekken over het bloggen, het leven volgens de man en andere zaken. Peter schrijft veel over geweldloze communicatie en codependency. Boeiende onderwerpen. In de video legt hij deze termen uit en vertelt Peter dat het bloggen een reis van zelfontdekking is.

Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

 • Menno ,

  Interessante visies en ideeën. *Surft nu naar Peters blog*

  • Michael Minneboo ,

   Kijk, dat is precies de bedoeling van deze videoreeks 🙂

  • Huub Koch ,

   Helemaal Peter ten voeten uit! Fraai portret Michael!

   • Michael Minneboo ,

    Dankje Huub! Het is mijn bedoeling dat de video’s een indruk geven van de blogger in kwestie en zodoende zijn blog te promoten.

   • Peter de Kock ,

    Dat buitenkant en binnenkant twee heel verschillende dingen kunnen zijn, is me dankzij deze video wel duidelijk geworden. Na het opnemen van de video had ik de beleving dat ik precies de dingen had gezegd die ik niet wilde zeggen en dat ik de dingen die ik wel wilde zeggen niet had gezegd. Terug in de kroeg besloot ik het over te laten aan Michael maar terug thuis was er weer die twijfel. Uiteindelijk heeft het overlaten aan de vakman het gewonnen van de twijfel. Het is best leuk en nuttig en avontuurlijk om met een interne Hubble telescoop naar binnen te kijken maar het kan af en toe zeker geen kwaad een ander eens te laten meekijken. Bijvoorbeeld met een camera. Bedankt @Michael.

    • Michael Minneboo ,

     Het is voor geinterviewden altijd moeilijk inschatten hoe het resultaat zal zijn. Zij hebben niet gezien wat ik zie. Dat geldt overigens ook vaak voor artikelen. Je weet nooit van tevoren wat de journalist ervan gaat maken, welke stukjes hij kiest, welke niet. En ze werken inderdaad ook als een spiegel voor degene die geinterviewd is. Al is in dat opzicht video natuurlijk eerlijker dan schrift.

    • Ingrid Greitemann ,

     Mooi portret van Peter Michael! Grappig om hem een keer op Internet te zien ipv op een homevideo!

     • Michael Minneboo ,

      Ah, leuk om nu eens te zien hoe de vriendin van Peter eruit ziet 🙂

     • Jooper ,

      Op video even onderhoudend als op z’n blog en in real life. Leuk filmpje, sympathieke kerel en een goed geschreven en verrijkend blog. Lezen dus 🙂

      • Peter de Kock ,

       Bedankt @Jooper, mijn accu zit weer flink vol met erkenning 🙂

      • Een cultuur waar we er wel toe doen : Zwerven door het alledaagse ,

       […] Video: Blogger Peter de Kock van Michael Minneboo […]

       • elsbeth ,

        ik vind het een tof filmpje hoor!

        • Utrechtse Bloggers Kunnen Elkaar Helpen: Cocreatie « Vrouwen In Aktie Voor Burundi's Blog ,

         […] Minneboom heeft gelijk als hij zegt: « Bloggen en bloggers, ik krijg er geen genoeg van. Ik vind het niet alleen een […]

         • Voor de camera van Michael Minneboo : Zwerven door het alledaagse ,

          […] Het oorspronkelijke artikel waarin Michael deze video presenteerde vind je hier: Video: Blogger Peter de Kock […]

          • Voor de camera van Michael Minneboo : peterdekock.nl ,

           […] Het oorspronkelijke artikel waarin Michael deze video presenteerde vind je hier: Video: Blogger Peter de Kock […]