Categorieën
Fotoblog

Video: Zaterdag 14 mei, 12:15 uur

Een alledaags Amsterdams tafereel gezien vanuit café Katoen. Mensen lopen en fietsen over straat. Amsterdammers, toeristen, stelletjes, solowandelaars. Ik vind het interessant om te zien hoe verschillend mensen lopen, wat ze aan hebben, hoe ze met elkaar omgaan. Ieder heeft zijn eigen verhaal. Zijn eigen doel, gedachtes, behoeftes. Zie hoe een jongen die onder het raam gaat zitten op iemand blijkt te wachten. Zie hoe onverwachts een meisje vol met haar hoofd in beeld komt omdat ze de menukaart achter het raam probeert te lezen en hoe een bejaarde toerist pontificaal in beeld gaat staan en niets vermoedend een stadskaart raadpleegt. Wat zoekt hij precies?

Door deze mensen en gebeurtenissen op video vast te leggen, lijkt het opeens alsof terloopse handelingen ingestudeerd lijken. Alsof het dagelijkse gescript is.

Dit keer geen titels voor de video. Het is één lange take van 3 minuten, zoals de vroege cinema. Ook heb ik er bewust voor gekozen om de soundtrack intact te laten. Een geregistreerd moment van deze dag. Een verloren moment vereeuwigd. Ruwer, kaler kan niet.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.