CategorieΓ«n
Daily Webhead Video

Video: 30 april

Geheel tegen mijn gewoonte in begaf ik me vandaag buiten de deur. Normaliter waag ik me niet tussen de meute tijdens Koninginnedag, maar vanmorgen vroeg bezocht ik even het Vondelpark. Daar was het vrijmarkt en inderdaad stond men hele inboedels, zelfverpakte chips in broodzakken en lauwe koffie aan te bieden. Ook werd er hier en daar een kunstje opgevoerd.

Wederom bleek Koninginnedag niet om Bea te gaan, maar om de handel. De Nederlandse handelsgeest, ooit met nostalgische woorden bezongen door oud-premier Balkenende, was springlevend in het Vondelpark.

Ik werd er droevig van. Al die kinderen die wellicht aan het einde van de dag teleurgesteld naar huis konden met al hun knuffels weer in de zak. Niemand had ze willen hebben. Of dat ene meisje met die blokfluit dat zich de hele dag een nieuwe Berdien Stenberg had gewaand, en voor al haar moeite 1,50 euro had verdiend.

Nou ja, misschien ook wel een goede les voor de kids. En om half tien leken ze er nog lol in te hebben dus wie weet hoe de rest van de dag zou verlopen.

Na 20 minuten begon het park al aardig vol te raken en had ik alweer genoeg van alle valse noten, krijsende kinderstemmetjes en serieuze handelaren – want die zaten er natuurlijk ook tussen. Het was dan ook tijd voor koffie & taart, want men verjaart over het algemeen maar eens per jaar.

Thuis stond het prikbord op mijn facebookpagina vol met felicitaties. Nu weet ik ook wel dat vrienden een automatische herinnering krijgen opgestuurd, toch vond ik het hartverwarmend om al die gelukwensen te lezen. Dat is jarig zijn in het tijdperk van social media.

Daily Webhead: 30 april from Michael Minneboo on Vimeo.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

12 reacties op “Video: 30 april”

Dat wordt volgend jaar vast beter. En anders kom je gewoon weer lekker een dagje in de Pijp buurten met Queensday πŸ™‚ Ik was er vanmiddag nog even: de straten lagen nog vol met rotzooi van gisteren. Ook rook het naar menig geleegde blaas. Dat soort dingen moet je in IJburg vast allemaal ‘missen’ πŸ™‚

Nog van harte Mike! Dapper van je om je zwartgallige wereldvisie toch nog even van dichtbij te beproeven op het feest van de duivel πŸ˜‰
En hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad!
Grtz Tjeerd

Hey Tjeerd,
Thanx. Soms is het goed om even buiten de deur te kijken om te toetsen of je het nog met jezelf eens bent of niet πŸ™‚

Hoe bevalt je (nieuwe) baan? Is het leuk daar in Haarlem?

QDay misbruikten we voor een traditioneel potje Risk vanaf 11.00 uur, om vervolgens te proberen zo snel mogelijk tipsy te geraken. Redelijk gelukt πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.