Categorieën
Mike's notities

Doei!

Prachtige illustratie van Merijn Beeldverteller uit de Pers.

Vanaf de eerste dag vertrouwde ik hem al niet. Een smiecht vond ik hem. Dat beeld is, in de acht jaar dat we tegen zijn spruitjeshoofd moesten aankijken, ook niet veranderd. Ik ben dan ook blij dat hij opstapt. Balkenende has left the building. Deur dichtgooien en op slot doen.

Het vertrek van Balkenende is een van de weinig goede dingen die we aan de laatste verkiezingen zullen overhouden. Ik vrees voor een zeer rechts kabinet, het uitkleden van het fatsoen in Nederland. Iets wat overigens al door het CDA is ingezet in de afgelopen jaren. Nou goed, we zien wel.

Tijdens de afscheidspeech van Balkenende gisteravond kon ik glimlach niet onderdrukken. Eindelijk zijn we van JP af en hoeven we niet meer naar die zelfingenomen kop aan te kijken. Nee, ik ben geen fan van de christen-democraat. En ik vind het persoonlijk erg zwak van hem dat hij zichzelf te goed vindt om in de Tweede Kamer te gaan zitten. Is hij dat de kiezers die op hem gestemd hebben, niet verplicht? Wederom een voorbeeld van hoe deze man zijn verantwoordelijkheden uit de weg gaat en maling heeft aan de kiezer.

Maling hebben aan de kiezer mag toch wel de rode draad van acht jaar Balkenende-kabinetten genoemd worden. Dat, en de overgevoeligheid van de premier wat betreft kritiek op zijn persoontje en zijn beleid. Nou ja, zijn beleid is wellicht een te sterk statement. Het beleid van de grote jongens, zoals Bush was het jarenlang. Een echt sterk leider, een kapitein is Balkenende nooit geweest. Misschien dat daarom zijn schip eindelijk zonk.

Ach, echt erg vind ik het ook niet dat Balkenende geen zitting neemt in de Tweede Kamer. Weten we zeker dat we die boeventronie niet meer op televisie te zien krijgen. Dag JP. Verdwijn maar in de vergetelheid.

Bron plaatje: De Pers bij het gevatte stuk van Peter Middendorp.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

8 reacties op “Doei!”

Wat mij intrigeerde aan Balkenende is dat het hele land, vriend en vijand zag dat hij op moest stappen, behalve hij zelf. Onbegrijpelijk, zo’n bord voor je kop. Ik vind het ook een opportunist, alles voor de macht. En dan de stuitende arrogantie alleen de functie van MP goed genoeg te vinden. Neen, dit is geen groot verlies voor de politiek.

Eigenlijk niet eens zo verbazingwekkend als je erover nadenkt: we hebben het over een volwassen man die in Sinterklaas gelooft. Dan zie je op een gegeven moment zo’n bord ook niet meer 🙂

Precies, mzzl, doei en dag. We zien je wel weer terug als je met de Wachttoren van deur tot deur gaat. Ja, ik weet het, andere dochteronderneming van god, maar het is er wel een type voor.

Wauw, wat ontzettend kinderachtig en oppervlakkig om iemand op uiterlijk te beoordelen.

Ha!ha! Dank je dat me op deze site hebt gewezen. Nee, Henk, ik moet er niet aan denken om JP voor zijn wandaden te bedanken. Wel fijn dat JP heeft geleerd hoe hij een webpagina in elkaar moet zetten. Misschien een interessante carrièrestap voor hem? 🙂

Reacties zijn gesloten.