Hellboy in de VPRO Gids

Vanaf vandaag ligt weer een kersverse VPRO Gids in de winkels en op de deurmat bij de abonnees. Een speciaal nummer, want stripmaker/illustrator Erik Kriek maakte het omslag en er staat een uitgebreid artikel in over het aankomende Imagine Filmfestival. Oh ja, mijn interview met Mike Mignola staat er ook in.

Ik sprak Mignola begin maart tijdens de Stripbeurs in Breda, op een vroege zaterdagmorgen. Mignola was al een paar dagen in Europa en had daardoor geen zichtbare last van jetlag. De avond ervoor was hij in Brussel geweest waar hij Gert Jan Pos te woord stond voor een publiekelijk interview.

Ons gesprek was gelukkig een-op-een, in de sportkantine van het racketcenter in Breda. Praten over Hellboy, folkloristische verhalen en de Amerikaanse stripindustrie terwijl op de achtergrond een stel kroketten werden gebakken. Meer glamour kan bijna niet. Dat mocht allemaal de pret niet drukken natuurlijk: het was een fijn gesprek.

De rest van de stripbeurs zat Mignola te signeren. Ook gaf hij nog wat interviews aan collega-journalisten.

Het interview is vanaf vandaag dus te lezen in de VPRO Gids #15.

Mignola signeert op de stripbeurs. Links in de hoek is zijn vrouw te zien, die met hem mee op reis is.

Tags: , , , ,

6 Responses to “Hellboy in de VPRO Gids”

  1. vandaag binnen. gaat meestal mee het toilet op. leuk man!

    • Grappig, ik ken heel veel mensen die op het toilet lezen. Ik ben geloof ik een van de weinigen die het niet doet. Ben benieuwd wat je van het interview vindt!

  2. Gezellig: nog meer toiletlezers. Nu kan ik ook uit de kast komen :).

  3. Menno says:

    Hier nog een! Toiletlezen rocks. En meestal ook in de trein als ik ‘m meeneem van de VPRO. Heb ik de meeste artikelen al uit als mijn bezorgde exemplaar op de mat ligt.

  4. Jooper says:

    Ik neem vaak m’n mobiel of netbook mee naar het toilet en plaats dan comments bij blogartikelen…