Categorieën
Strips

Video: World’s best cup of coffee

Wat mij betreft is het de grappigste scène in een van de meest geslaagde kerstfilms ooit. Het moment waarin Buddy Elf (Will Ferrell) enthousiast zijn blijdschap laat blijken betreffende het vloeibare zwarte goud. Een kort fragment uit de film Elf van Jon Favreau, de regisseur die ons volgend jaar Iron Man 2 brengt. Proost!Elf van Jon Favreau (2003) valt zeker in de categorie foute kerstfilm, maar oh wat is ie leuk. Will Ferrell groeit als mens op tussen de elfen van de Kerstman en gaat op zoek naar zijn biologische vader, gespeeld door James Caan. Zijn onbevangenheid werkt aanstekelijk, maar leidt natuurlijk tot veel grappige situaties.Hier een compilatie van de film die ik van youtube heb geplukt: Zie ook: Andersoortige kerstfilms.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

12 reacties op “Video: World’s best cup of coffee”

Dank voor de inspiratie! Hoogste tijd om Elf opnieuw te bekijken. Voor 5,49 op Play.com kan je je er geen buil aan vallen. Kerstavond lekker met een dekentje op de bank en de meligste kerstfilm ooit bekijken. Nu al zin in!

@Jooper: Da's inderdaad een koopje voor zo'n heerlijk melige film. Ik zag trouwens via de compilatievideo van YouTube dat Zooey Deschanel ook in deze film speelt. Ze speelde dit jaar ook in 500 days of summer. Vond ik ook een prima flick voor op de bank samen met je vriendinnetje.

@ Mikes i'm singing i'm in a store and i'm singiiiiing 🙂

@Katyo geloof dat ie tweede kerstdag wordt uitgezonden, ik heb inmiddels zo vaak buddy in de kerstboom zien springen tijdens de aankondiging, maar lig nog steeds iedere keer in een deuk 🙂

geloof niet dat ik elf ooit gezien heb, kzal in de gaten houden of ie o tv komt een dezer dagen! 500 days of summer heb ik in bios gezien. super leuke anders-dan-anders romcom! die jongen van 3rd rock from the sun is leuk opgedroogd :). en favo kerstfilms: The Holiday (Jude Law…) en Alles is liefde! (ook al is die laatste een sintfilm).(ja ik weet het, heb geen smaak)

@Hester: Ha, ha – kostelijk!

@Elsbeth: Ja, dat is ook zo. Dáár herkende ik hem dus van. Vond Alles is liefde nog wel aardig, goed gejat van Love actually. 🙂

Reacties zijn gesloten.