Sneeuwpret op tv

De sneeuw bracht bij mij vandaag veel pret. Nee, ik heb geen sneeuwballen gegooid of een sneeuwpop gemaakt. Op een kleine wandeling na zit ik al de hele dag warm achter de monitor – het is immers gewoon donderdag. Toch heeft de sneeuw mij veel binnenpret bezorgd. De sneeuw en het NOS journaal.

Dankzij de dikke laag sneeuw was namelijk het hoofditem van het journaal niet het mislukken van de climaattop in Kopenhagen. Of de herstellende boventronie van Berlusconi. Of een van de brandhaarden in de wereld die geblust moeten worden. Nee, het plezier en de ongemakken die de zware sneeuwval veroorzaakte in ons kleine landje en Europa stond centraal. De witte laag laat er dus niet alleen de straten in de buurt er beter uitzien door alle rotzooi te bedekken. Wereldvervuiling en narigheid waren vandaag even afgedekt door een maagdelijk witte laag natuurverschijnsel. Daar werd ik vrolijk van.

Foto door Menno Kooistra.

Tags: , , ,

6 Responses to “Sneeuwpret op tv”

  1. vannacht in mijn galajurk door de sneeuw gefietst heerlijk brrrrrr leuk leuk leuk ben blij dat t nog even doorgaat 🙂

  2. Dat van die verkeerschaos vind ik wel opmerkelijk. De sneeuw en de chaos op de weg was ruim van te voren aangekondigd en toch kruipt iedereen in z'n auto. Ik vermoed dat chaos voor velen een aantrekkelijk vooruitzicht is om flink aan mee te doen. Toch een beetje anarchie.

  3. @Hester: Heb je al een sneeuwpop gemaakt? 🙂

  4. @Peter de Kock: Ik denk dat veel mensen toch geen keuze hebben wat het in de auto stappen betreft. Gezien de berichten was in het ov ook geen pretje. Dat gezegd hebbende hoop ik dat je gelijk hebt met je anarchie-motief. Nederland kan wel wat meer anarchisten gebruiken. 🙂

  5. nee geen sneeuwpop helaas, moest vandaag braaf op 'school' verschijnen en daarna werken, we hadden veel mensen die niet meer weg konden komen door het ov dat plat lag; vreemd avondje. net wel weer glibber de glibber over de verijsde sneeuw naar huis gefietst. jij dan, heb je al een spiderman van sneeuw gemaakt? ik verwacht foto's

  6. @Hester: LOL, nee een Spidey van Sneeuw zit er even niet in. Rij voorzichtig!