Categorieƫn
Film

Trailer The Wolfman belooft ouderwetse gothic horror

Volgend jaar komt The Wolfman uit. De eerste trailer staat inmiddels online.
The Wolfman is een remake van de film uit 1941 van George Waggner waarin acteur Lon Chaney Jr. de harige antiheld gestalte gaf. Maar het kan net zo goed een remake zijn van een van de vele versies die na 1941 uitkwamen. Universal boerde indertijd goed met horrorfilms als Frankenstein, Dracula en The Invicible Man. Klassieke Hollywood horror op zijn best. De eerste reeks dan, op een gegeven moment waren de concepten wel uitgemolken en toen het komische duo Abbott and Costello de monsters uit de Universal-stal tegen het lijf liepen, kon niemand ze meer serieus nemen. In de nieuwe versie zal niemand minder dan Benicio Del Toro het digitale vachtje van de Wolf Man aantrekken. Verder zullen Hugo Weaving, Anthony Hopkins en Emily Blunt een rol spelen in de film van Joe Johnston die eerder Jurassic Park III maakte en naar verluidt ook Captain America zal regisseren. Onderstaande trailer geeft een aardig beeld van de sfeer van de film. Eindelijk weer eens een gothic horrorfilm, van het soort dat alleen mensen als Tim Burton nog lijken te maken tegenwoordig. Zijn Sleepy Hollow dateert alweer uit 1999 en hoewel ik de art-direction van Van Helsing (Stephen Sommers, 2004) zeer kan waarderen, had deze vermakelijke film qua verhaal niet veel om het lijf.
Hoewel we naar aanleiding van de trailer van The Wolfman voorzichtig kunnen concluderen dat ook deze film een weinig verrassend verhaal te bieden heeft. Maar dat krijg je met een remake van een klassieker. Soms kun je met de juiste spookachtige sfeer, mooie art-direction en een puike cast een heel eind komen. We gaan volgend jaar zien hoe ver regisseur Joe Johnston ermee komt.

The Wolfman anno 1941:En dan als laatste nog even een amateur videoclip met beelden van The Wolfman (1941) om nog wat sfeerbeelden van de film te tonen:Lees ook: Iedere dag een dosis horror.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Trailer The Wolfman belooft ouderwetse gothic horror”

@Mennomail: Ja, die ken ik natuurlijk. An American Werewolf in London is een van de betere weerwolffilms en een van de twee beste films die Landis ooit maakte (samen met The Blues Brothers). Wolf van Mike Nichols met Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer is ook een weerwolffilm die ik graag zie. Ben trouwens wel benieuwd naar de nieuwe versie van Wolfman.

Moeilijk, weervolven films. Ken een paar leuke (ja leuke, geen goeie): Ginger SNaps, The Howling en hoe-heet-ie, oja, Silver Bullit. Het is een horror subgenre dat mij niet zo aanspreekt.American Werewolf in London is de ab-so-lu-te uitzondering. Die film is subliem.

@Mennomail: Ginger Snaps gezien: vond ik zeer vermakelijk. Bad furry girls.. šŸ™‚ Silver Bullit is toch gebaseerd op een Stephen King verhaal? Te lang geleden dat ik die gezien heb, kan er niet meer over oordelen.

Reacties zijn gesloten.