Categorieën
Media

Verslaafd aan twitter?

Ben ik verslaafd aan Twitter? Mwa, valt wel mee. Zojuist een ’test’ ingevuld op Theoatmeal.com/ en daar kwam het volgende uit:How addicted to Twitter are you?
Created by The Oatmeal53%. Dat noem ik nog geen verslaving. Natuurlijk is het onzin zo’n test, want wat zijn de parameters die ten grondslag aan de vragen liggen? Amusant is het wel. Evenals Twitter. Al log ik soms dagen niet in en zet ik de stroom aan stemmen en uitspraken uit als hij te veel afleidt van mijn werk. En nee, ik twitter niet op de wc en produceer dus geen tweets waar een luchtje aan zit.
Je moet het ook allemaal niet te serieus nemen, dat Twitteren. Handig is het soms wel. Om bijvoorbeeld snel antwoord op bepaalde vragen te krijgen of om een herdenkingsbijeenkomst van een dode popster op te laten luisteren met snedig commentaar van Twittergebruikers. (‘King of Poep’ vond ik de leukste tweet in de afgelopen dagen.)
Sommige mensen kunnen zich er echt over opwinden. Zoals vriend René van Densen, die zich via een mailtje aan compadre Jeroen Mirck uitlaatte over Neerlands snelstgroeiende babbelbox. Mirck vond het mailtje interessant genoeg om hem online te zetten op zijn blog JeroenMirck.nl. Waarna Van Densen weer een reactie op zijn blog Kutbinnenlanders.nl schreef. Twitter mag dan behoorlijk mainstream aan het worden zijn (de meeste media hebben er in de afgelopen maanden genoeg aandacht aan besteed), voorlopig zijn we er niet over uitgepraat. En wie te lui is om te lezen, kan zijn lol op met de audiovariant van Twitter, Audioboo. Al lijkt dat in eerste instantie slechts een hoop gelul in de ruimte voort te brengen.Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

12 reacties op “Verslaafd aan twitter?”

In mijn geval wel en dat niet zo zeer dat het twitter is, maar meer omdat het een bron is van nieuws en directe reactie is van kijkers op de wereld.

Mensen kijken en zien en geven gewoon direct reactie, waar dan ook en dat zie je dan op Twitter, snel simpel en lekker te gebruiken.

Het is een LIVE stream die je wel moet volgen en dat kan best verslavend worden in de zin dat je daar vaak naar kijkt omdat het na minstens een uur al heel verouderd is 🙂

Je moet je inderdaad niet al te boos maken over Twitter. De meest boze mensen zijn vaak het minst goed ingevoerd, en lullen dus maar wat uit hun nek – precies datgene wat ze de twitteraars verwijten. Gebruik het of niet. En bedenk: op Twitter bepaal je zelf wie je leest, dus het is net een tv waar je maar een beperkt aantal zenders op hebt geprogrammeerd. Geen SBS6 dus voor mij, heerlijk.

@Jeroen Mirck: Precies, pik ervan mee wat je leuk vindt. Zet het uit als je er even genoeg van hebt. We moeten zaken als Twitter, Facebook en dare I say it, I dare say it, bloggen allemaal niet zo serieus nemen.

Hoe hoog was jouw score ook alweer?

@jeroen Mirck: Da's best hoog inderdaad. Maar goed, je schreef laatst dat je ruim een week lang niet online was geweest. Heb je Twitter toen echt gemist?

@Michael: Volstrekt niet. Al betrapte ik me erop dat ik op sommige momenten dacht: dit zou een mooie tweet zijn. Maar op andere momenten dacht ik: dit zou een mooie blog zijn, of – als ik mijn camera even was vergeten – dit zou een mooie foto zijn. Heel onschuldig dus.

@Jeroen: Eigenlijk zou je al die tweets in een notitieboekje moeten pennen en die bij thuiskomt inscannen en dan alsnog online zetten. Twitter met vertraging 🙂

Dat idee deed je me afgelopen weekend ook al face-to-face aan de hand en het sprak me meteen aan. Mijn eerstvolgende vakantie voert naar Indonesië, waar ik wederom niet ga twitteren. Ik ga proberen om die opgeschreven tweets daar in de praktijk te brengen. Leuk idee!

Reacties zijn gesloten.