Categorieën
Bloggen Media

Twitter-maagd af

Obama doet het, Maxime Verhagen ook en enkele bekenden van me maken zich er tevens schuldig aan: Twitteren. Korte berichten van maximaal 140 tekens posten over wat je aan het doen bent. Microbloggen wordt dat ook wel genoemd. Stripcompadre en collega-journalist Jeroen Mirck deed het al een tijd. Tijdens de koffie hadden we het er geregeld over. Nu vond ik bloggen twee jaar geleden al een aardige stap, al was dat nooit een middel om autobiografisch te zwetsen maar meer om vrijelijk stukken over media, film en strips te publiceren. Het bloggen leverde veel positieve ervaringen op. Over twitteren ben ik sceptischer. Wat is er precies leuk aan om van minuut tot minuut aan anderen te vertellen wat je uitspookt? Al gebruikt niet iedereen Twitter op die manier. Sommige mensen twitteren alleen dat ze nieuwe blogpost gepubliceerd hebben. Van anderen kun je iedere stap die ze maken in het leven nalezen.Vandaag heb ik zelf enkele voorzichtige eerste stappen gezet op het Twitterpad. Ben benieuwd hoe de reis zal verlopen, welke nieuwe vriendschappen zullen ontstaan, en welke verrassende inzichten in de wereld van alledag ontdekt zullen worden. En of dat gaat gebeuren natuurlijk. Misschien kunnen ze me aan het eind van het jaar de maat opnemen voor een dwangbuis: gek geworden van de informatiestroom.
Mocht je geen idee hebben wat Twitter precies inhoudt. Het fenomeen wordt in onderstaande video van commoncraft beknopt uitgelegd:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

13 reacties op “Twitter-maagd af”

Toch jammer dat de die-hard anti-twitteraars toch ook aan de twitter geraken. Maar ja, ik als anti-twitteraar zit er ook al op…

Ben nog altijd een Twitter twijfelaar, al zit ik er de laatste tijd dagelijks op. Heeft ook te maken met mijn nieuwe mobiel waarop ik ook Twitter. En mijn werk speelt ook mee. Daar twittert iedereen. Maar we praten ook gewoon, hoor.

Mooi, ik heb je dan toch aan het twitteren gekregen. Sektarisch zal ik er niet over gaan doen, bepaal maar lekker zelf of je het wat vindt. Maar bedenk wel: zonder de interactie op te zoeken is er weinig aan. Dat vergeten veel critici die voor de vorm een account aanmaken en dan zonder iets ondernomen te hebben dan maar concluderen dat het zuigt. Gelukkig ben jij nieuwsgierig van aard, dus komt het wel goed.

@Aukje: Ik ben nooit anti-twitter geweest, wel wat sceptisch omdat ik niet zeker weet of het iets voor me is. Dat ben ik nu aan het uitzoeken.

@Menno: Ja, als al je collega’s het doen, is het wel zo makkelijk om te participeren. Werk wel zo makkelijk.

@Jeroen: Hier komen we ongetwijfeld nog op terug over een tijdje. Ga nu even je tweeds lezen 🙂

@Henk: Aardig bod voor iets wat qua waarde op 98 miljoen dollar wordt geschat. En dat terwijl Twitter geen winst maakt. Voor zover ik dat kan beoordelen, want zo diep zit ik er ook niet in.

Twitter heeft mijn leven veranderd. Ik heb er een hele hoop gelijkgestemde vrienden bij, een hoop extra sociale bijeenkomsten en ik krijg al mijn klussen via Twitter. Aan sales hoef ik niet meer te doen.

Ik vind het een geweldig medium, maar moet er wel bij melden dat wij Nederlanders het op een andere manier gebruiken dan de rest van de wereld. Wij hebben er weer iets ‘gezelligs’ van gemaakt.

Mij krijg je er niet meer vanaf!

@Marlooz: Gezellig dat je mijn blogje bezoekt vanuit de States. 🙂

Naar aanleiding van je comment: Wordt Twitter in het buitenland dan vaker zakelijk gebruikt?

De fameuze twitterborrels heb ik nog niet bijgewoond. Maar ja, ben ook nog een groene twitter.

Reacties zijn gesloten.