Categorieën
Fotoblog Strips

Azijnpissers

Uit de Volkskrant, zaterdag 10 januari 2009.

Ik snap nooit zo goed waarom mensen omwille van een cartoon die hen niet bevalt meteen hun abonnement opzeggen. Daar kun je toch ook gewoon overheen lezen?Lees ook:

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “Azijnpissers”

@Jeroen Mirck: hihi. Zou me niets verbazen, hoewel Nederland helaas ook vol zit met dit soort azijnpissers. Die brief zou tot mijn spijt heel goed legitiem kunnen zijn.

Ik dacht altijd dat dit soort acties typisch Nederlands ware. Klagen om het klagen…

Maar sinds die ophef over de Deense cartoons en het soort gedonder dat je bijvoorbeeld hier ziet: http://seemikedraw.wordpress.com/2007/08/22/jesus/

Als cartoonist wordt je schijnbaar niet geacht om te mogen beledigen. Dat recht is voorbehouden aan cabaretiers waar we schijnbaar wel allemaal smakelijk om kunnen lachen…

@Henk: Jezus-cartoons. Ik kan er geen genoeg van krijgen in ieder geval. Overigens zijn veel Christenen vaak heel snel beledigd. Bij mijn vorige werkgever hadden we eens als kop: “Een verdomd leuk winkeltje”. Mensen namen aanstaat aan het woord ‘verdomd’ want ja, dat is een afgeleide van verdomme en dat mag niet van de grote baardmans in de wolken. Ik denk dat als God had bestaan, dat hij veel meer humor had gehad dan zijn volgelingen. Als God had bestaan, had hij de humor immers uitgevonden.

Reacties zijn gesloten.