Categorieรซn
Mike's notities

Ikea ja!

Van de week was ik voor het eerst van mijn leven in meubelparadijs Ikea. Vandaag mijn eerste Ikea-kast in elkaar gezet. Nu hoor ik ook bij de groep Ikea-adepten. Goliat heet het ladekastje naast mijn bureau. Een grote naam die contrasteert met de slechts 58 centimeter dat hij hoog is. In elkaar zetten kostte zo’n twee uur. En dat terwijl de handleiding die volledig uit plaatjes bestaat, toch simpel lijkt. Maar ja, een echte doe-het-zelver ben ik niet, dus dan kom je automatisch op prefabmeubels uit. Van de week liep ik met Paul door de huiskamers van Ikea. Op zoek naar een bankstel, cd-kasten en een bureaukastje. Alles was makkelijk en snel te vinden. Vandaag de Goliat en een tafeltje in elkaar gedraaid (letterlijk). Volgende week begin ik dan wel aan de drie Benno’s. Wat een namen eigenlijk. Alsof je vreemde vrienden in huis haalt. Overigens was er recent nog een grappig relletje over de namen van de koopwaar. De Denen voelden zich beledigd omdat het Zweedse concern alle goedkope spullen een Deense naam had gegeven. Dure meubels hebben Zweedse namen, bedden hebben Noorse namen, stoelen en eettafels worden naar Finse plaatsnamen vernoemd. Maar de deurmat heet Roskilde, vernoemd naar een Deense stad. Er was een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen voor nodig om deze subtiele belediging aan het adres van de Denen te ontdekken. (Zie dit artikel in Elsevier over deze kwestie.)Hoe het ook zij, ik kan het niet langer ontkennen. Mijn Ikea-ontmaagding is een feit. Weer een stap verder op het pad van de burgertrut. Waar gaat dat heen in G-name? ๐Ÿ™‚
Lees ook (of juist niet):

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

14 reacties op “Ikea ja!”

Was er in Duitsland ook niet een probleem om het Ikea-kinderbed dat “Gutfick”, of iets in die geest, heette?

@Emma: Bronnen op het web bevestigen inderdaad dat er een kinderbedje was met die naam die van de markt is gehaald. What’s in a name, zullen we maar zeggen.

Nou ja…die paar keer dat ik er kwam was ik snel en gezwind bij de Zweedse balletjes te vinden ja. De rest is te deprimerend.

Hahahahahahahahahhahahaahahahahahhaha
haahahahahahahahahahahahahahahahahaha
ahahahahahahahahahahahaahhaahahahahahaaa
ahhaahahahahahahahahahahahaahhaaaaa
ahahahaahaaaahaahaaahaaaaaahahahaaha
hahahahaahaahaaaaaahaaahaaaaahaaaaaa
hhahahahaahaahahaahaahaahaaahhhaahahaha
ahahahahahahahahaa

ha.. ha!

jawel meneer Menno (:

Ik kon er erg om lachen.

Ook al vind ik het wel sneu voor mike, Ikea is satan (in mijn ogen).

[…] kopje gratis is โ€“ het zal zelden gevuld worden. Diarree verzekerd.Mijn eerste Ikea-ervaring, waar ik vorig jaar over schreef, was wat dat betreft een stuk positiever. Al moet ik zeggen dat ze de 200 kilo uitgekozen meubels […]

Reacties zijn gesloten.