Categorieën
Fotoblog Mike's notities

De eeuwige forens: Er is wachten

Donderdagavond, 21:37
Vanavond vrienden bezocht. Ik kijk terug op een gezellig samenzijn. Nu sta ik met onbekend meisje en wat Amerikaanse toeristen bij de tramhalte. Wachten op tram 25 is wat ons bindt. We bevinden ons in een tijdsvacuüm waarin we niets anders kunnen dan afwachten en hopen dat de tram op tijd komt. Het meisje tuurt richting trambaan. De koude wind prikt in onze gezichten.
De tram arriveert volgens schema om kwart voor. Ik haast me naar binnen en vind een plaats. Een snelle blik op de klok: nog een kwartier voordat mijn trein vertrekt. Ga ik die halen?Iedere halte waar mensen instappen wordt die hoop kleiner. Te veel rode stoplichten, te veel verkeer, te veel oponthoud. Waarom rijdt de chauffeur niet door? Ik besef dat ik geen controle over de situatie heb en laat me lijdzaam leiden door het centrum van Amsterdam. Het CS komt in zicht; twee minuten te laat. Story of my life.

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

9 reacties op “De eeuwige forens: Er is wachten”

*cough* Emo! ^^
Ik ken het, op miraculeuze wijze lopen mijn horloge en stationklokken (treintijden) nooit gelijk, hoevaak ik de boel ook verzet.
Of ik schrik vier keer in één nacht wakker, en slaap vervolgens rustig door m’n wekker heen.

hee, die halte is is bij mij om de hoek!

ps. Ik zal je maar niet vertellen over de snellere manieren om op CS danwel een ander station te komen

@Janna: Doe maar wel, ben benieuwd. Te voet, te fiets of te paard? Nou ja, die laatste twee vallen af. Ik ben toch meer een ov-man aangezien ik niet in Amsterdam woon.

Het hangt er ook een beetje vanaf waar je woont. Als je in Utrecht woont kan je vanaf die halte beter de 12 de andere kant op nemen. Die gaat naar Amsterdam Amstel, waar de intercity naar Utrecht ook stopt. Je zou ook naar de Albert Cuyp kunnen lopen om aldaar de 16 of de 24 te nemen
Als ik 9292ov.nl mag geloven, lijkt jouw route niet veel langzamer te zijn, maar met 2 lijnen op 1 halte heb je meer kans…

Reacties zijn gesloten.